Nouă lucrări de grafică semnate Banksy, în licitaţie la Bucureşti

Banksy

Nouă piese de grafică semnate de celebrul artist Banksy se scot la licitaţie joi, 24 iunie, de la ora 19.00, în cadrul Licitaţiei de Sânziene, „Colecţia de Grafică Europeană a familiei Bujoiu”.

Evenimentul aduce în premieră pe piaţa românească de artă cele mai reprezentative teme şi simboluri ale celui mai cunoscut artist stradal din lume.

Banksy a şocat sistemul socio-politic de peste două decenii cu arta sa politică, infracţiunile sau trucurile curajoase, conducând o mişcare artistică revoluţionară, chiar dacă identitatea lui rămâne în continuare învăluită în mister.

Banksy, lucrări celebre

În licitaţie este prezentă piesa de grafică ce poartă titlul „Fetiţa cu balonul roşu”, care are preţul de pornire de doar 300 de euro.

Banksy

Considerată preferata britanicilor, lucrarea a fost realizată cu şablon pe faţada unui magazin dintr-un cartier din Londra în 2002, iar ulterior vândută, după ce a fost înlăturată de pe zid, în 2014, pentru suma de 500.000 de lire sterline.

Faimoasa lucrare, care este un îndemn la speranţă în vremuri extrem de dificile a participat în 2018 la o controversată licitaţie organizată de renumita Casă Sotheby’s, iar imediat după ce a fost adjudecată pentru suma de 1,04 milioane de lire sterline s-a autodistrus după un plan.

Alte renumite piese de grafică care au acelaşi preţ de pornire de 300 de euro, în licitaţia de joi, 24 iunie, semnate de Banksy, sunt: „Love is in the air”, „Keep it real”, „Bomb hugger”, „Petrol corupt” sau „Poliţistul vesel”.

Alături de Banky, în Licitaţia de Sânziene,”Colecţia de Grafică Europeană a familiei Bujoiu” se regăsesc şi piese de grafică ale celor mai mari nume ale artei moderne, precum Vincent van Gogh, Picasso, Dali, Magritte, Matisse, Degas sau Klimt.

Nu vor lipsi nici artiştii care, alături de Banksy, au spart tiparele artei contemporane: Warhol, Basquiat sau Lichtenstein. Evenimentul de joi, 24 iunie, ora 19.00 se va desfăşura în format online, prin telefon sau fizic la Palatul Cesianu-Racoviţă, unde sunt expuse şi piesele de grafică sus menţionate.

CITEȘTE ȘI » Piața Amzei, hub cultural și pol al gastronomiei autohtone

D-ale carnavalului

„D-ale carnavalului”, de Alexandru Dabija, în premieră la TNB

Ion Țiriac

Ion Țiriac, tun imobiliar colosal de 15 milioane de euro! Miliardarul a vândut un teren, pe malul lacului Tei