Romsilva oferă la vânzare peste 40.000 de brazi de Crăciun

brazi de Crăciun

Romsilva anunţă că scoate la vânzare, în acest an, peste 40.000 de brazi de Crăciun, la preţuri între 15 şi 35 de lei. Aceştia pot fi cumpăraţi de la sediile ocoalelor silvice.

„Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva oferă la vânzare pentru sărbătorile de iarnă din acest an 42.624 de pomi de Crăciun, majoritatea recoltaţi din culturi specializate în pepinierele silvice. Din aceştia, 28.799 sunt din specia brad şi 13.825 sunt din specia molid sau alte specii de răşinoase”, se arată într-un comunicat.

„În acest an, cei mai mulţi brazi de Crăciun provin din culturile specializate din pepinierele silvice proprii, 32.850 de bucăţi, în timp ce doar aproape 20%, adică 9.774 de bucăţi, provin din lucrări silvice de îngrijire a pădurilor, prin care se extrag arborii tineri din regenerările naturale cu o densitate excesivă”

oficialii Romsilva

Brazi de Crăciun de la 15 lei bucata

Preţurile de vânzare pornesc de la 15 lei pentru brazii de Crăciun cu o înălţime de până la 1,3 metri şi ajung la 35 de lei, cu TVA inclusă, pentru exemplarele cu înălţimea între 2 şi 3 metri. Solicitările pentru exemplare de peste 3 metri înalţime sunt considerate comenzi speciale.

Brazii de Crăciun sunt vânduţi la sediile ocoalelor silvice, iar persoanele fizice au prioritate la achiziţionarea acestora. În cazul în care unităţile din subordinea Romsilva vând pomii de Crăciun în pieţe sau alte locuri amenajate, costurile de transport, manipulare şi depozitare vor fi incluse, suplimentar, în preţul final de vânzare.

„Menţionăm că în această perioadă, angajaţii Romsilva vor participa, ca în fiecare an, alături de Poliţia Română, Jandarmeria Română şi Garda Forestieră la acţiuni de control în fondul forestier, pe drumurile publice şi în locurile de vânzare pentru a preveni tăierile ilegale şi a sancţiona comerţul ilegal cu Pomi de Crăciun”

oficialii Romsilva

Citește și » Festivalul brazilor de Crăciun » Ia și tu parte la cel mai mare eveniment caritabil din România!

The Severed Garden

„The Severed Garden”, expoziție neconvențională a pictorului Casei Regale a României

călătorie cu trenul

4 lei va costa o călătorie cu trenul între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni