Bucharest Gaming Week a ajuns la cea de-a patra ediție, fiind cel mai mare eveniment dedicat industriei de gaming de la noi din țară. Ținând cont de pandemia de coronavirus, ediția din acest an se desfășoară exclusiv online
Timp de o săptămână, pasionații de gaming din România vor putea participa la cele mai interesante discuții despre impactul jocurilor video în societate.
La Bucharest Gaming Week, în weekend pasionații se vor putea întâlni cu creatorii de conținut preferați cu care vor putea juca cele mai populare jocuri sau vor putea descoperi titlurile create de dezvoltatorii români.
Ce propune ediția din acest an de la Bucharest Gaming Week
De-a lungul saptămânii, Bucharest Gaming Week propune o serie de discuții despre teme actuale, sensibile, foarte puțin dezbătute în societate.
De exemplu. Ce reprezintă o relație sănătoasă între copii și jocurile video sau care sunt pașii de urmat pentru ca femeile să aibă acces egal în a se afirma în industrii tehnice precum cea dezvoltatoare de jocuri video.
Astăzi, de la ora 18.00, are loc webinar-ul Franța, Patria gamerilor? prezentat de către Institutul Francez din România în cadrul Noiembrie Digital. Conform organizatorilor evenimentului din acest an de la Bucharest Gaming Week, la discuție vor lua parte specialiști din industria de gaming franceză.
- Laurent Michaud (director de dezvoltare Icônes Creative Schools network)
- Boris Bergerot (președinte Stakrn group)
- Benjamin Rolland (CEO BiggerInside)
- Willy Lafran (co–fondator Freya Games)
Evenimente speciale la Bucharest Gaming Week
Joi, 19 noiembrie, are loc dezbaterea “Utilizarea jocurilor video în România”, ce își dorește să ofere mai mult context lansării recente al celui mai detaliat studiu realizat vreodată despre relația românilor cu jocurile video.
Studiul, realizat de Asociația Dezvoltatorilor Români de Jocuri Video, susține că 7.9 milioane de români joacă jocuri video pe smarphone-uri, PC-uri, console sau tablete și dezvăluie, printre multe altele, care sunt cele mai populare platforme pe care românii se joacă, de unde își achiziționează jocurile, unde și de ce se joacă.
Tot joi, începând cu ora 18.00, Amber, cel mai mare studio dezvoltator de jocuri video din Romănia, inițiază o discuție despre rolul femeilor în industria de gaming și cum pot fi combătute prejudecățile privind accesul lor la cariere în domeniile tehnice.
Mai mult, “Relația copiilor cu jocurile video” este o sesiune ce va fi condusă de psihologul Yolanda Crețescu. Aceasta îi invită pe părinți la o dezbatere despre ce înseamnă o relație sănătoasă între cei mici și jocuri.
Despre cum pot sistemele de control parental dezvoltate de industria de jocuri video dar și discuțiile deschise și oneste cu copiii să contribuie la o bună și echilibrată dezvoltare a lor.
În cadrul evenimentului central de la Bucharest Gaming Week, participanții vor putea descoperi, pe lângă booth-urile partenerilor, 3 scene: Main Stage, Esports Stage și New Games Stage unde vor avea loc competiții de esports, turnee organizate de cei mai iubiți creatori de conținut și multe alte activități.
Citește și » Gaudeamus 2020 » Târgul de carte va avea loc doar online