Bucharest Jewish Film Festival 2020 cu documentare în premieră şi conferinţe speciale

Bucharest Jewish Film Festival

Bucharest Jewish Film Festival va avea loc între 19 şi 22 noiembrie 2020. Ca toate evenimentele din ultima vreme, tot online. Din programul ediției din acest an vor face parte nu doar producţii cinematografice, dintre care unele în premieră românească, ci și dezbateri, muzică sau poezie.

Bucharest Jewish Film Festival împlineşte în 2020, 10 ani. Evenimentele fiind marcate printr-o ediţie digitală, disponibilă pe paginile de Facebook ale Bucharest Jewish Film Festival şi Institutului Cultural Român.

Dan Schlanger, preşedintele Bucharest Jewish Film Festival spune: „Acest an a fost unul atipic, o provocare pentru noi toţi. Ne aflăm, de altfel, într-o perioadă în care se trasează direcţii noi în lumea culturală şi artistică, şi am considerat că organizarea unui festival de film digital este o oportunitate de neratat. Avem, pentru prima oară, posibilitatea să ajungem la un număr mai mare de spectatori şi, în acelaşi timp, avem responsabilitatea promovării culturii evreieşti”.

Bucharest Jewish Film Festival din acest noiembrie va include 8 proiecţii de film şi 10 evenimente conexe. Vor fi prezentate, în premieră în România, trei documentare: „Golda” (Israel – Germania, 2019), biografia Goldei Meir, „Kosher Beach” (Israel – SUA, 2019), dar şi „Shalom Ireland” (SUA, 2003), povestea mai puţin cunoscută a comunităţii evreilor din Irlanda, film urmat de o discuţie la care va lua parte şi Paul McGarry, ambasadorul Irlandei în România. Programul complet poate fi consultat pe icr.ro.

Conferințe speciale la Bucharest Jewish Film Festival

Anul acesta vom avea parte și de dezmateri. Conferințe online, iar printre personalităţile care vor susţine astfel de sesiuni se numără Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul Muzeului Naţional de Istorie a României, Bülent Şenay, conferenţiar al Universităţii Uludag, Bursa din Turcia, Simcha Jacubovici, regizor şi producător de film, triplu laureat al premiului Emmy, şi Felicia Waldman, conferenţiar universitar la Centrul de Studii Ebraice, Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti.

Bucharest Jewish Film Festival 2

Organizatorii au mai transmis că scena virtuală o să găzduiască și momente muzicale, susţinute în Sala Mare a Ateneului Român, închisă momentan pentru public. Spectatorii vor putea audia, de pildă, concertul cunoscutului organist Eduard Antal, care va interpreta lucrări ale compozitorului evreu Louis Lewandowski.

Bucharest Jewish Film Festival 2020 va fi difuzat integral pe Zoom şi Facebook. Cele opt filme şi concertul susţinut de muzicianul Eduard Antal vor putea fi urmărite doar pe platforma Zoom, din cauza restricţiilor impuse de drepturile de autor.

Doritorii pot accesa link-ul de conectare la platforma Zoom, iar evenimentele deschise vor putea fi vizualizate pe pagina de Facebook a Bucharest Jewish Film Festival şi pe pagina de Facebook a Institutului Cultural Român.

Întrucât numărul spectatorilor este restricţionat la 100 pentru evenimentele cu participare exclusivă pe Zoom, în cazul în care vor exista cereri suplimentare organizatorii vor organiza încă o sesiune de vizionare.

Citește și » Bucharest Best Comedy Film Festival 2020 » Primul festival de film desfășurat pe o televiziune

Bucureşti - Londra Heathrow

Bucureşti – Londra Heathrow, zboruri suplimentate de Sărbători » Care sunt prețurile

mita biciclista 1

Cine a fost Mița Biciclista, cocota de lux cu o casă incredibilă în București