Carantina în București nu se va institui! Anunțul momentului a fost făcut de Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. Acesta a declarat că nu va exista o carantină în Bucureşti, deoarece acest lucru nu se impune acum.
Primarul general a dorit să reacționeze imediat după ce preşedintele PLUS Bucureşti, consilierul general Vlad Voiculescu, care nu a preluat încă funcţia de viceprimar, apreciază că ar trebui luată în considerare o carantină în București.
Voiculescu a anunțat public că va avea o discuţie cu primarul general, Nicuşor Dan, în acest sens. ”Aproape 10.000 de cazuri în ultimele şapte zile, terapiile intensive sunt pline”, a spus Voiculescu.
Nu vom avea acum carantină în București
Nicușor Dan a dezmințit o posibilă carantină în București. „Nicidecum! Bucureştiul nu intră în carantină. Pentru moment nu se pune această problemă. Am avut în ultimele două zile, am avut în jur de 1.500 de cazuri. E mult. Pe de altă parte, la DSP anchetele epidemiologice sunt la zi si tot la DSP dispoziţiile pentru izolare şi carantinare sunt la zi. Situaţia este sub control”, a explicat Primarul.
„Am extins reţeaua de paturi de ATI însă în acest moment, Bucureştul nu mai are paturi ATI şi suntem nevoiţi să ducem în altă parte. Avem locuri în pregătire, numai că este complicat, trebuie trasă instalaţie de oxigen, trebuie verificare de la ISU”
Nicușor Dan, Primar General București
Când se va impune o carantină în București
Primarul general al Capitalei a explicat: „Carantina se impune când un anumit indicator trece de un anumit nivel. Nu suntem acolo. Indicatorul ăsta spune câte persoane sunt infectate într-o localitate. În Bucureşti acest indicator este în jur de 6, nu se impune carantinarea. A fost puţin mai sus, a început să scadă şi acum suntem la 6. Decizia de carantinare este luată de CNSU”, a explicat acesta.
Nicușor Dan a mai declarat: „Bucureştiul este un motor economic. Pentru Bucureşti acest indicator a avut o creştere exponenţială, am avut o medie de 200 de cazuri pe zi, în 2 săptămâni a crescut la 400 şi aşa mai departe. A urmat o creştere liniară, a fost o fază de staţionare şi acum a început să crească”.
Citește și »Cele mai populare căutări ale românilor pe Google în 2020