Bucureștiul nu intră în carantină! Noile măsuri adoptate + ce ai voie să faci

carantina

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, vineri, o hotărâre prin care decis să nu valideze propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii de carantină la „nivelul zonei metropolitane Bucureşti”.

Dacă nu vom avea totuși carantină în București, s-au luat alte decizii importante. Prin Hotărârea CNSU nr. 87/2021 se dispune ca Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Economiei, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului şi Sportului să intensifice acţiunile de control privind respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 şi să aplice măsurile prevăzute de cadrul normativ în vigoare.

Prin aceeaşi hotărâre a CNSU s-a stabilit ca Grupul de Suport Tehnico – Ştiinţific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României să analizeze situaţia epidemiologică din municipiul Bucureşti, judeţul Ilfov şi celelalte zone cu incidenţă ridicată şi să propună, după caz, noi măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru activităţile cu risc ridicat de răspândire a bolii.

Bucureștiul nu intră în carantină. Măsuri de respectat

 • Carantină de noapte între 20:00 și 5:00 pentru persoanele nevaccinate. Cei vaccinați sau trecuți prin boală nu au nevoie de declarație;
 • Restaurante și cinematografe deschise la jumătate din capacitate pentru vaccinați și trecuți prin boală;
 • Evenimente private (nunți, botezuri) la jumatate din capacitate (cel mult 200 de persoane), pentru vaccinați și cei trecuți prin boală;
 • Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă;
 • Săli de sport deschise la jumatate din capacitate pentru vaccinați și cei trecuți prin boală;
 • activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună și sunt vaccinate sau trecute prin boală;
 • Magazinele se închid la ora 22:00.

Fără carantină. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta

 • Art. 1 – (1) Nu se validează propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la „nivelul zonei metropolitane Bucureşti”.
 • (2) Se dispune ca Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Economiei, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului şi Sportului să intensifice acţiunile de control al respectării măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 şi să aplice măsurile prevăzute de cadrul normativ în vigoare.
 • Art. 2 – Se dispune ca Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României să analizeze situaţia epidemiologică de la nivelul Municipiului Bucureşti, judeţului Ilfov şi celorlalte zone cu incidenţă ridicată şi să propună, după caz, noi măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru activităţile cu risc ridicat de răspândire a bolii.
 • Art. 3 – Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României Partea I şi se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora.

CITEȘTE ȘI » Rabla Plus 2021: „Persoanele fizice au achiziţionat 2.023 autovehicule noi şi 8 motociclete electrice”

rabla

Rabla Plus 2021: „Persoanele fizice au achiziţionat 2.023 autovehicule noi şi 8 motociclete electrice”

Târg cu antichităţi

Târg cu antichităţi la Muzeul Naţional al Ţăranului. Află când are loc