Ce este Comirnaty, vaccinul de care au întrebat românii surprinși în centrele de vaccinare

comirnaty
Mai multe persoane nu au știut ce este Comirnaty, vaccinul pe care medicii l-au scos în centrele de vaccinare

Mai multe persoane nu au știut ce este Comirnaty, vaccinul pe care medicii l-au scos în centrele de vaccinare, când programările erau făcute pentru Pfizer-BionTech.

  • Pe scurt, Comirnaty este denumirea comercială a vaccinul Pfizer-BionTech. Această denumire apare pe doza cu care persoanele programate pentru vaccinul Pfizer sunt inoculate;
  • „De unde apare confuzia aceasta despre Pfizer, BioNTech și Comirnaty? De la ambalajul dozei. Primele doze au venit cu etichetă de PfizerBioNTech, apoi unele doze au venit cu o etichetă pe care este scris doar BioNTech, iar acum pe doze sunt etichete Comirnaty”, au explicat autoritățile responsabile de vaccinare în România, notează hotnews.ro;
  • Același lucru se întâmplă și cu vaccinul Johnson&Johnson. Pe doze ar putea apărea denumirea Janssen, cum este cunoscută comercial.

500.000 de doze de vaccin Pfizer / Comirnaty au venit în România luni

O nouă tranşă de 511.290 de doze de vaccin Pfizer BioNTech a ajuns luni în România. Vaccinurile au fost livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, după care au trecut la centrele regionale.

Unde ajung dozele de vaccin Comirnaty, de la Pfizer

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 171.990 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov: 66.690 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 76.050 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 58.500 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 33.930 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 45.630 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 58.500 doze

Până la acest moment, România a recepţionat 2.863.439 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.641.069 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Pot persoanele cu alergii să facă vaccinul Pfizer-BioNTech? Ce spun experții

Oamenii care au alergii moderate la diferite tipuri de mâncare, la animale de casă, latex sau diferite fenomene naturale cum ar fi polenul pot să facă vaccinul Pfizer-BioNTech sau pe cel de la Moderna, informează washingtonpost.com într-o secțiune de întrebări și răspunsuri referitoare la vaccin.

FDA și CNC spun că persoanele cu un istorie de reacții alergice severe ar trebui, totuși, să nu facă vaccinul. Cercetătorii nu știu încă ce componentă din vaccinul Pfizer-BioNTech a declanșat alergiile. Majoritatea chimicalelor din acest vaccin sunt aceleași ca și la Moderna. Mai multe aici.

Citește și:

Care e cel mai vechi vaccin din istorie? Povestea fascinantă care traversează globul, de la China Antică la Anglia modernă

Paște

Restricțiile de circulație, ridicate în noaptea de Paște. Magazine deschise până la ora 20:00 în Vinerea Mare

avionul

Cât de sigur e să călătorești cu avionul dacă ai fost vaccinat? 5 sfaturi CNN pentru zbor