Unicul Complex Olimpic de Natație din România, cel din Otopeni, va fi operațional în luna martie 2021

Complex Olimpic de Natație

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a verificat astăzi stadiul lucrărilor la Complexul Olimpic de Natație Otopeni.

Vorbim de un proiect de anvergură, Complex Olimpic de Natație, cofinanțat prin Compania Națională de Investiții, aflată sub autoritatea Ministerului. Beneficiarul investiției este unitatea administrativ-teritorială Otopeni.

”Acest Complex Olimpic de Natație este o investiție importantă pentru înotul sportiv competițional. Cunosc și etapele prin care a trecut această investiție a cărei finalizare a fost blocată ani la rând. Cu toate acestea, mă bucur să constat că, astăzi, Complexul Olimpic de Natație este foarte aproape de inaugurarea oficială”, a spus Cseke Attila.

Complex Olimpic de Natație și pentru competiții internaționale

Complex Olimpic de Natație, în valoare totală de peste 33,5 milioane de euro, dispune de o suprafață de 7.000 mp și are 6 bazine de înot, dintre care un bazin olimpic de înot, unul de sărituri, unul de antrenament și trei de inițiere și recuperare, cele din urmă vor putea fi folosite de public atunci când nu sunt folosite pentru antrenament.

Complex Olimpic de Natație

Complex Olimpic de Natație va putea găzdui competiții naționale și internaționale, capacitatea complexului fiind de 2.797 de locuri pentru spectatori, iar dotările prevăd vestiare pentru sportivi, săli de forță, săli metodice, saune, cabinet medical, săli de conferințe și transmisii sportive, o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri cu o înălțime de 6m.

Au fost finalizate lucrările de racordare la utilități, motivul pentru care complexul sportiv nu a putut fi folosit până acum. A fost semnat și contractul de furnizare a acestora, a mai amintit ministrul de resort.


“În curând va fi definitivat și planul de distribuție a curentului electric, urmând ca, în scurt timp, să fie făcute și primele teste cu bazinele încărcate cu apă. Racordarea la utilități a fost sarcina beneficiarului investiției”

spun oficialii Ministerului

Proiectul a început acum 15 ani!!!

Proiectul Complexului Olimpic de Nataţie de la Otopeni a fost iniţiat în 2005, lucrările demarând în 2009, conform Hotărârii de Guvern nr. 1.422/2008. Deşi iniţial avea ca termen de finalizare 2011, construcţia a întârziat, iar în 2012 lucrările au fost sistate.

Acestea au fost reluate în 2015, după ce proiectul a fost modificat pentru a respecta condiţiile pentru omologare în vederea organizării competiţiilor la nivel naţional şi internaţional impuse de impuse de FINA, Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern şi Federaţia Română de Polo.

În 18 martie 2019, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) anunţa, de asemenea, într-un comunicat de presă, că proiectul este „aproape finalizat” şi menţiona că valoarea acestuia este de 158,13 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată prin subprogramul „Bazine de înot”.

În prezent, Compania Naţională de Investiţii menţionează pe site-ul său oficial că bugetul de construcţie al Complexului Olimpic de Nataţie de la Otopeni se ridică la 203,043 milioane lei.

Ce include Complex Olimpic de Natație

  • 1 bazin olimpic de inot 25 x 51.25 m, cu adancime variabila
  • 1 bazin olimpic de sarituri 21 x 25 m, cu adancime variabila 3.5-5
  • 1 bazin de antrenament 15 x 25 m, cu adancime variabila H = 1.36-1.81
  • 1 bazin de initiere si recuperare 7 x 12 m, cu adancime 1.2
  • 1 bazin de initiere si recuperare 6 x 12 m, cu adancime 1.2m
  • 1 bazin de initiere si recuperare cu forma semicirculara 5 x 9.80 , cu adancime 0.6m

CITEȘTE ȘI » Prefectura Capitalei anunţă că vaccinarea pentru etapa a doua va începe în 18 ianuarie în opt centre

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, urmărit penal de DNA în dosarul legat de vizita făcută în SUA în 2017

Vaccinare în sectorul 1

Vaccinare în sectorul 1: Romexpo, cel mai mare centru din România, cu 64 de puncte de vaccinare