Campionatul Internaţional de Gaming – DOTA2 va fi organizat, în toamna acestui an, pe Arena Naţională

DOTA2

Primarul General, Nicuşor Dan, a anunţat astăzi, la Arena Naţională, că Bucureştiul va găzdui anul acesta cel mai mare eveniment internaţional de sporturi electronice -Campionatul Internaţional de Gaming – DOTA2.

Evenimentul de DOTA2 va avea loc în toamna acestui an şi va aduce încasări importante la bugetul Primăriei Capitalei şi la bugetul de stat.

„Sunt fericit să vă anunţ că am încheiat un acord cu firma americană Valve pentru organizarea celui mai mare eveniment internaţional de sporturi electronice din acest an. Este o competiţie care se va desfăşura aici, pe Arena Naţională, în a doua decadă a lunii octombrie, 12-17 octombrie.

Este o competiţie (DOTA2) care va fi vizionată de aproximativ 80 de milioane de oameni din întreaga lume, cu premii de 40 de milioane de dolari, din care 16% merg la bugetul statului român, sub formă de impozite.

Pentru comparaţie, premiile de la Wimbledon din acest an sunt de 48 de milioane de dolari. Este evenimentul de sporturi electronice cu cel mai mare premiu din istorie”, a anunțat primarul.

foto 1

Campionatul Internaţional de Gaming – DOTA2

Turneul de DOTA2 va debuta în octombrie. Faza grupelor va avea loc în perioada 7-10 octombrie, iar faza principală va începe pe 12 octombrie. Apoi, pe 17 octombrie, cele mai bune două echipe de DOTA2 din lume se vor confrunta pentru câștigarea trofeului Aegis. Fondul de premiere anunțat de organizatori este de peste 40 de milioane de dolari!

„Suntem recunoscători pentru parteneriatul încheiat cu România și orașul București și așteptăm cu nerăbdare să reîntâlnim comunitatea internațională de Dota 2, atât în persoană cât și virtual, pentru a sărbători jucătorii de elită și fanii extraordinari în cadrul campionatului The International. Pregătiți-vă. După o lungă așteptare, bătălia începe”, au anunțat pe site-ul oficial al jocului.

Arena Naţională, spaţiu deschis pentru marile evenimente

Cu această ocazie, Primarul General, Nicuşor Dan, a ţinut să transmită un mesaj organizatorilor de evenimente interesaţi de Arena Naţională:

„Vreau să transmit un mesaj de deschidere către organizatorii de evenimente: Arena Naţională nu mai este o feudă, Arena Naţională este un spaţiu deschis pentru evenimente. După cum ştiţi, am trecut în Consiliul General, în urmă cu câteva zile, modificarea hotărârii care stabileşte tarifele pentru acest spaţiu de evenimente sportive, culturale sau de altă natură. Suntem absolut deschişi pentru echipe de fotbal, pentru organizatori de evenimente culturale, concerte. Am fi foarte bucuroşi să avem cele mai interesante spectacole pentru bucureşteni şi pentru oamenii din împrejurimi”.

Arena Națională

EURO 2020, un succes pentru Bucureşti

Nicuşor Dan a vorbit şi despre organizarea EURO 2020 la Bucureşti, arătând că: „Bucureştiul şi Arena Naţională au fost la cele mai înalte standarde internaţionale. Am primit mulţumiri de la UEFA pentru modul în care am organizat acest eveniment. Pentru EURO 2020 au lucrat sute de oameni pe partea de construcţii şi pentru sisteme electronice. Nu în ultimul rând, au fost 1.000 de voluntari care în toate zilele turneului au contribuit la orientarea spectatorilor. A fost un efort colectiv pentru care vreau să mulţumesc tuturor acestor oameni”.

CITEȘTE ȘI » Foodpanda: peste 40% din totalul comenzilor au fost plasate în timpul meciurilor de la Euro

foodpanda

Foodpanda: peste 40% din totalul comenzilor au fost plasate în timpul meciurilor de la Euro

STB

STB a demarat în acest weekend o amplă acţiune de curăţare şi igienizare a mijloacelor de transport