Captură de 1 milion de euro în Capitală! Peste 100 kg de droguri găsite la traficanți

droguri

Drogurile ucid vieți! Polițiștii și procurorii DIICOT au făcut o captură de peste 100 de kilograme de droguri în valoare de 1 milion de euro, în urma unor acțiuni de prindere în flagrant, în București.

În perioada 01 – 31 octombrie 2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, Secția de combatere a traficului de droguri, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog au desfășurat o serie de activități în vederea prevenirii și combaterii traficului de droguri, pe raza municipiului București. Acțiunile au vizat palierele medii și superioare ale rețelelor de distribuție.

S-au confiscat mai multe droguri!

Procurorii DIICOT – Structura Centrală, Secția de combatere a traficului de droguri împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat 26 acțiuni de prindere în flagrant, în urma cărora au indisponibilizate cantitățile de 96,2 kilograme de cannabis (inflorescențe), 80 kilograme de masă vegetală verde, 100 de plante de cannabis ajunse la maturitate, 422 grame de cocaină, 500 comprimate de ecstasy, precum și alte cantități și tipuri de droguri.

diicot
Obiecte confiscate de DIICOT

Totodată, în urma acțiunilor efectuate, au fost indisponibilizate prin aplicarea unor măsuri asiguratorii sumele de 65.600 lei, 37.480 euro, 320 USD, 2 pistoale, 6 autoturisme, 2 instalații speciale destinate creșterii plantelor de cannabis și alte bunuri provenite din săvârșirea de infracțiuni.

DIICOT precizează că, în urma amplei acțiuni, 31 de persoane au fost arestate preventiv, față de un inculpat, s-a dispus măsura arestului la domiciliu, iar față de alți 4 inculpați a fost dispusă măsura controlului judiciar.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”

comunicat DIICOT

Citește și » Zeci de persoane care participau la evenimente private în Bucureşti au fost amendate

Black Friday

De Black Friday se estimează o creștere de peste 150 la sută a tranzacțiilor cu cardul

cursuri

Cursuri online pentru zilele de relaxare. De la Fundația Calea Victoriei la banalul Youtube