60 de cai și călăreți au fost folosiți pentru a reproduce bătălia lui Vlad Țepeș cu armata lui Vladislav al II lea. Totul în Egregora, cel mai nou film ce urmează să fie lansat
Scene spectaculoase de pe platourile de filmare ale Trilogiei Egregora. 60 de cai și călăreți, desprinși parcă din cartea de istorie, au invadat întinderile din jurul satului Nămăiești, județul Argeș, pentru a pune în scenă un episod istoric din anul 1456: bătălia lui Vlad Țepeș cu Vladislav al II lea, purtată pentu a recuceri tronul Țării Românești. În film, rolul lui Vlad Țepeș este interpretat de actorul Daniel Nuță.
Regizorul Andrei Chiriac spune că alegerea locației nu a fost întâmplătoare și că toate filmările pentru Egregora se vor desfășura în locuri legendare și pline de simbolistică din țara noastră.
Sinopsis Egregora
Suntem în anul 1456, imediat după moartea lui Iancu de Hunedoara, când Vlad Țepeș a intrat în Valahia cu o armată din Transilvania pentru a recuceri tronul tatălui său, Vlad Dracul, de la Vladislav al II-lea, Uzurpatorul, cel care îl omorâse pe Vlad Dracul.
În realitate, secvența ar fi avut loc vara, pe 10 august, dar regizorul Andrei Chiriac a preferat să adapteze și să filmeze iarna.
Regizorul pune în scenă povestea venirii lui Vlad Țepeș în Transilvania, printr-o trecătoare de puțini știută. Pe drum, acesta întâlnește un personaj misterios, Maria, o văduvă care, împreună cu copiii săi, pleacă din calea războiului, din Valahia spre Transilvania.
„Pentru filmarea acestor secvențe a fost nevoie de o adevărată mobilizare de forțe și doresc să mulțumesc pe această cale oamenilor de bine care au sprijinit acest demers. Și mă refer la Pensiunea Șapte Cai, Primăriea Valea Mare Pravăț și multor altor prieteni care au contribuit cu gândul, vorba și fapta la acest demers”, a declarat regizorul Egregora, Andrei Chiriac.
Satul Nămăiești din comuna Valea Mare Pravăț, județul Argeș, este cunoscut mai ales datorită înscrisurilor istorice care fac referire la Icoana Făcătoare de minuni care ar fi fost adusă la Mănăstirea Nămăiești chiar de Sfântul Apostol Andrei.
Filmările la Egregora au început în 2018. În final, vor fi 36 de episoade, împărțite în trei serii a câte 12 episoade. Au fost turnate deja secvențe în locuri precum Munții Piatra Craiului, Cazanele Dunării, Sfinxul, Peștera Ialomicioara, Valea Obârșiei, Lacul Bâlea.
Regizorul Egregora, Andrei Chiriac, spune că va include în film foarte multe locuri cu rezonanță din România, care oferă peisaje spectaculoase, precum Sarmizegetusa, Râșnov, Sighișoara, Mănăstirile din Moldova, Castelul Corvinilor, Brașov, București etc., astfel încât filmul să fie în același timp o veritabilă promovare a frumuseților României.
CITEȘTE ȘI » Teatrul Elisabeta din București, prima stagiune online, pe scena internațională, din 12 martie