Euro 2020. Gică Hagi și Gică Popescu au refuzat să mai vină la meciul jucat pe Arena Națională

euro 2020

Euro 2020. Trimiși la tribuna a II-a a Arenei Naționale la meciul de debut din Capitală, Gică Hagi și Gică Popescu n-au mers, în această după-amiază, la confruntarea Ucraina – Macedonia de Nord, chiar dacă ar fi primit bilete la tribuna oficială.

Gazeta Sporturilor a dezvăluit, zilele trecute, că foștii mari internaționali ai României au primit bilete din partea Federației la tribuna a II-a, la meciul Austria – Macedonia de Nord, de la Euro 2020, în vreme ce mai mulți politicieni, dar și șeful DNA, Crin Bologa, au văzut confruntarea din zona VIP a Arenei Naționale.

După valul de critici primite la adresa FRF, forul european a intervenit și a anunțat ieri că „UEFA va lua legătura cu Federația din România pentru a încerca să găsească o soluție, astfel încât cât mai multe legende ale fotbalului să participe la următoarele meciuri în cele mai bune condiții posibile”. Lucru care s-a și întâmplat, FRF anunțând suplimentarea locurilor pentru fostele glorii ale naționalei, la Euro 2020.

Euro 2020. România, gazdă cu scandal

Doar că mai mulți jucători reprezentativi ai României au decis să nu participe la meci. În frunte cu Gică Popescu, Gică Hagi și Dorinel Munteanu, care au refuzat categoric să primească biletele la tribuna oficială, oferite de federație, la meciul de azi, de la Euro 2020.

Legat de meci, Ucraina a învins, joi, pe Arena Naţională din Bucureşti, cu scorul de 2-1 (2-0), echipa Macedoniei de Nord, în etapa a II-a Grupei C din cadrul turneului final al Campionatului European.

Ukraine v North Macedonia UEFA Euro 2020 Group C 4

Alioski a executat în minutul 57 un penalti, Buşan a respins în faţă, iar macedoneanul a retrimis a doua oară balonul spre poartă şi a înscris. În minutul 83, arbitrul a dictat penalti pentru Ucraina cu ajutorul VAR, pentru un henţ după o lovitură liberă. Portarul Dimitrievski a apărat lovitura de la 11 metri executată de Malinovski.

Ucraina – Macedonia de Nord 2-1
Iarmolenko ’29, Iaremciuk ’34 / Alioski ’57.
Ucraina: Buşan – Karavaiev, Zabarnîi, Matvienko, Mikolenko – Stepanenko – Iarmolenko (Ţigankov ’70), Şaparenko (Sidorciuk ’78), Zincenko, Malinovski (Sobol ’90+2) – Iaremciuk (Besedin ’70). Antrenor Andrii Şevcenko
Macedonia de Nord: Dimitrievski – Ristovski, Velkovski (Trickovski ’86), Musliu – Nikolov (Trajkovski ’46), Ademi (Ristevski ’86), Spirovski (Churlinov ’46), Alioski – Bardi (Avramovski ’77) – Pandev, Elmas. Antrenor Igor Angelovski.

Euro 2020. Premieră la București

Pentru prima dată în istoria Campionatului European un meci a fost condus de o brigadă de arbitri din afara Bătrânului Continent. UEFA face un schimb de experienţă cu Conmebol, arbitri europeni (din Spania) oficiind la Copa America. Astfel, partida de la Bucureşti a fost arbitrată de argentinianul Fernando Andres Rapallini, ajutat de comaptrioţii săi Juan Pablo Belatti şi Diego Yamil Bonfa. Slovenul Slavko Vincici a fost rezervă.

CITEȘTE ȘI » Piața Amzei, hub cultural și pol al gastronomiei autohtone

Piața Amzei

Piața Amzei, hub cultural și pol al gastronomiei autohtone

Evaluare Națională 2021

Evaluare Națională 2021. Toate informațiile și regulile ce trebuie să fie respecte de către elevi