Festivalul brazilor de Crăciun » Ia și tu parte la cel mai mare eveniment caritabil din România!

Festivalul brazilor de Crăciun
Festivalul brazilor de Crăciun

Festivalul Brazilor de Crăciun oferă copiilor aflați în dificultate prilejul de a crede în Moș Crăciun.

Festivalul Brazilor de Crăciun este reperul anual al solidarității. De 20 de ani, Festivalul Brazilor de Crăciun, cel mai mare eveniment caritabil din România, deschide ușa școlii copiilor din medii socio-economice vulnerabile, prin trei programe de suport: Școala după Școală – de prevenire a abandonului școlar, A Doua Șansă – de (re)integrare școlară și Grădinițele Estivale – servicii de educație preșcolară.

Vizualizează AICI Galeria Brazilor pentru ediția 2020 – Festivalul Brazilor de Crăciun și licitează pentru ajutorarea copiilor!

Festivalul Brazilor de Crăciun » Prioritatea #1 este educația

„Doar cine a pornit vreodată de la zero poate cunoaște emoțiile cu care organizam, în anul 2001, prima ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun. De atunci, au trecut 20 de ani în care designeri renumiți, personalități din mediul de afaceri, diplomație, cultură și media și-au unit forțele pentru a da o șansă la educație copiilor rămași, fără nicio vină, în afara sistemului educațional. Toate edițiile Festivalului Brazilor de Crăciun le puteți vedea AICI.

Incertitudinea și dificultățile prin care ne-a purtat acest an sunt incontestabile. Însă, vom miza în continuare pe efortul colectiv și pe empatia oamenilor, cele mai puternice resurse ale noastre. Vom face față împreună acestor provocări și ne vom dovedi, încă o dată, solidaritatea față de cei mai vulnerabili dintre noi, copiii.

În acest an, prioritatea #1 este educația. Indiferent despre ce scenariu vorbim, continuitatea acesteia va fi reușita noastră, a tuturor celor care ne strângem laolaltă în slujba binelui.

De 20 de ani, luptăm pentru a rupe cercul vicios al sărăciei educaționale, cea mai grea moștenire pe care părinții o pun pe umerii copiilor. Efectul complex și extrem de grav este acela că sărăcia educațională tinde să se transmită de la o generație la alta. Un părinte care nu a avut acces la educație și care își crește copiii în condiții socio-economice precare nu va putea rupe, fără ajutorul nostru, cercul vicios al sărăciei educaționale. 

Festivalul Brazilor de Crăciun este evenimentul de tradiție care ne arată, an de an, că binele este mai puternic decât orice altceva. An de an, Festivalul și-a deschis porțile companiilorpersonalităților publice, tuturor celor care au înțeles că investiția în garantarea dreptului la educație pentru toți copiii este un cec în alb pentru societate.

Într-o seară unică a anului, designeri încrezători în forța binelui își pun în joc creativitatea și dau naștere, prin brazii creați, unor adevărate povești de Crăciun, despre bucurie, căldură și cărți citite. Brazii sunt licitați, iar fondurile ajung către copiii care au nevoie de tot sprijinul nostru pentru a putea învăța în școală”, spun organizatorii.

adelaparvu.com despre Festivalul Brazilor de Craciun 2019 1 758x480 1
Imagine de la Festivalul brazilor de Crăciun de anul trecut

Destinația fondurilor colectate la Festivalul brazilor de Crăciun

Fondurile colectate în cadrul Festivalului Brazilor de Crăciun sprijină programele educaționale în beneficiul copiilor defavorizați, derulate de Salvați Copiii România prin centrele sale educaționale deschise în majoritatea regiunilor țării. Din experiența Salvați Copiii, integrarea în programe educaționale are un impact pozitiv clar asupra succesului școlar al copiilor.

Până acum, grație celor 19 ediții ale Festivalului Brazilor de Crăciun, Salvați Copiii a strâns fonduri în valoare de6.047.800​ euro și astfel a oferit asistență pentru 46.485​ de copii:

  • 8.601 de copii au participat la Grădinițele Estivale
  • 33.508 de copii au fost incluși în programul Școala după Școală
  • 4.376 copii au luat parte la programul A Doua șansă.

Dintre aceștia, în primele 11 luni ale anului 2020:

  • 405 copii au beneficiat de suport în programul Grădinițe Estivale
  • 260 de copii au fost reintegrați prin programul A Doua Șansă
  • 6.335 de copii au beneficiat de suport în programul de prevenire a abandonului școlar Școala după Școală.​ cel de dotare cu tablete și alte dispozitive pentru învățarea online.

Citește și » Atelier de globuri de Crăciun în București – „O zi în lumea sticlei”

Ro-Alert

Fenomenele meteo extreme vor fi anunțate prin sistemul Ro-Alert

închirierea locurilor de parcare

Aplicaţie online pentru închirierea locurilor de parcare de reşedinţă din sectorul 1