Filmul Colectiv, cel mai bun film străin la premiile oferite de Societatea Naţională a Criticilor de Film din America

Filmul Colectiv

Filmul Colectiv, regizat de Alexander Nanau, a fost desemnat marele câştigător al National Society of Film Critics, din Statele Unite ale Americii la categoria film străin. Drama “Nomadland” a fost desemnată cel mai bun film din 2020

Filmul Colectiv și-a mai trecut în palmares un premiu. De această dată în Statele Unite ale Americii.

Filmul lui Alexander Nanau a fost desemnat cel mai bun film străin de către National Society of Film Critics, Societatea Naţională a Criticilor de Film de peste Ocean.

Filmul Colectiv a obținut 38 de puncte, fiind urmat de “Bacurau” (36 puncte), “Beanpole” (36), “Vitalina Varela” (32).

“Bacurau” este regizat de Juliano Dornelles, Kleber Mendonça Filho, iar IndieWire îl descrie ca fiind: „O combinaţie de satiră social-politică şi de entuziasm cinematografic”.

În timp ce “Beanpole” este un film de istorie istorică rusă din 2019 regizat de Kantemir Balagov, inspirat de cartea Svetlanei Aleksievici „Războiul nu are chip de femeie”.

Mai mult, filmul Colectiv a mai fost nominalizat și la categoria Cel mai bun film de non-ficțiune, dar nu a reușit să-și adjudece trofeul, terminând pe a treia poziție, cu doar 22 de puncte, după “Time” (46 puncte) și “City Hall” (28).

Drama “Nomadland”, marele câștigător

La ediția din an a premiilor oferite de Societatea Naţională a Criticilor de Film din America, juriul a fost format din 60 de critici. Iar drama “Nomadland” a regizoarei de origine chineză Chloe Zhao a fost desemnată cel mai bun film din 2020.

Nomadland

În cadrul galei, premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit britanicului Delroy Lindo, care interpretează rolul unui veteran din Vietnam în drama de război a lui Spike Lee “Da 5 Bloods”.

Actriţa din Bulgaria Maria Bakalova, în vârstă de 24 de ani, a câştigat premiul pentru cel mai bun rol secundar pentru interpretarea sa din “Borat Subsequent Moviefilm”, de Sacha Baron Cohen.

Iar actorul american Paul Raci, în vârstă de 73 de ani, a câştigat premiul pentru cel mai bun rol secundar din drama “Sound of Metal”.

Lista completă a câștigătorilor e disponibilă aici

Filmul Colectiv, nominalizat la Premiul Lux al Publicului European

Documentarul românesc se numără printre cele trei filme care au fost nominalizate la Premiul Lux al Publicului European, în cadrul galei anuale organizate de Academia Europeană de Film (EFA), în decembrie anul trecut.

Câştigătorul va fi anunţat pe 28 aprilie 2021 în cadrul unei sesiuni a Parlamentului European şi va fi decis atât prin votul publicului, cât şi prin votul deputaţilor europeni, fiecare având o pondere de 50% în decizie. Alături de filmul Colectiv au mai intrat în cursă  “Another Round”, de Thomas Vinterberg, şi “Corpus Christi”, de Jan Komas.

Cele trei filme nominalizate vor fi subtitrate în cele 24 de limbi oficiale din UE.

filmul colectiv 1
A still from Collective by Alexander Nanau, an official selection of the Spotlight program at the 2020 Sundance Film Festival. Courtesy of Sundance Institute.\r\rAll photos are copyrighted and may be used by press only for the purpose of news or editorial coverage of Sundance Institute programs. Photos must be accompanied by a credit to the photographer and/or ‘Courtesy of Sundance Institute.’ Unauthorized use, alteration, reproduction or sale of logos and/or photos is strictly prohibited.

Filmul Colectiv, marele câştigător al Festivalului Internaţional DocAviv

Filmul Colectiv, realizat de Alexander Nanau, a fost desemnat marele câştigător al Festivalului Internaţional de Filme Documentare DocAviv. Colectiv este un documentar observaţional care spune povestea primului an de după incendiul din clubul bucureştean Colectiv, care a dus la moartea a 64 de oameni.

Filmul urmăreşte autorităţi şi jurnalişti, căutând să expună adevărul. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj şi responsabilitate.

CITEȘTE ȘI » 5 seriale de văzut în 2021: de la cel mai subestimat SF la ultimul sezon de Better Call Saul

apa calda si caldura

Fără apă caldă şi căldură pentru 400 de blocuri din sectoarele 2 şi 3

Redeschiderea școlilor

Redeschiderea școlilor cerută de trei sferturi dintre profesori și părinți și peste jumătate dintre copii