Au început lucrările de reparații la sistemul de energie permanent de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”

Grigore Alexandrescu

Lucrările de reparații și reabilitare ale sistemului permanent de energie au fost demarate la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, pentru ca intervențiile din sălile de operații și secțiile de Terapie Intensivă să nu depindă exclusiv de starea sistemului național de energie. Costul total al reparațiilor este de 57.632 de Euro.

După lansarea apelului Organizației Salvați Copiii România, care gestionează un program amplu de reabilitare și dotare a secțiilor de pediatrie și neonatologie, UniCredit Bank a decis să se alăture proiectului și a donat integral suma pentru lucrările de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Unitatea medicală utilizează mai multe echipamente UPS pentru alimentarea permanentă cu energie electrică a zonelor sensibile din spital – săli de operație și ATI – în cazul unor disfuncționalități ale rețelei naționale. Aceste echipamente sunt vitale, pentru că furnizează permanent curent electric on-line, pentru a asigura o continuitate a activității medicale în situații de urgență.

Astfel, în acest moment, câteva dintre echipamentele UPS sunt în proces de evaluare, reabilitare și înlocuire, după cum urmează

Secția pentru Chirurgie Plastică și Arsuri:
• un echipament UPS (40kva) pentru cele trei săli de operație
• un echipament UPS (40kva) pentru saloanele de Terapie Intensivă

Unitatea de Primiri Urgențe:
 • un echipament UPS (160kva)

Secția de Chirurgie Cardiovasculară:
• trei echipamente UPS (3x20kva) pentru cele două săli de operație și angiograf
• trei echipamente UPS (3x20kva) pentru saloanele ATI

Secția de Neurochirurgie:
• trei echipamente UPS (3x20kva) pentru cele două săli de operație 
• trei echipamente UPS (3x20kva) pentru saloanele ATI.

În luna martie, într-un gest record de solidaritate socială, Organizația Salvați Copiii România a reușit, în doar șapte zile, să mobilizeze alte fonduri, de peste 160.000 de euro, pentru a achiziționa două ambulanțe pentru Spitalul „Grigore Alexandrescu”, cel mai mare spital pediatric din România, cu care să se poată efectua transferul medical al copiilor care necesită consulturi interdisciplinare sau unele tratamente. 

Ce urmează la Spitalul „Grigore Alexandrescu”

Acestor necesități urgente li se adaugă achiziția unui aparat de radiologie mobil performant, indispensabil în chirurgia ortopedică, în intervenții chirurgicale pentru malformațiile congenitale ale aparatului locomotor, tumori osoase benigne și maligne, traumatisme, infecții, distrofii osoase etc.

Peste 4.000 de copii ajung anual la Secția de ortopedie pediatrică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, iar dintre aceștia, aproximativ 80% necesită cel puțin o intervenție chirurgicală. Pentru a se putea ghida intraoperator în cadrul unei intervenții ortopedice,  medicul are nevoie de un aparat de radiologie mobil, C-arm.

Aparatul, un sistem mobil de fluoroscopie ce conține un tub de radiologie și un soft de procesare, este indispensabil chirurgului în timpul intervențiilor chirurgicale ortopedice. Acesta este utilizat în majoritatea intervențiilor ortopedice, de la tratamentul minim invaziv în urgență al fracturilor până la intervenții complicate, precum cele de scolioză.

Costul unui astfel de echipament performant este de 130.000 de Euro.

CITEȘTE ȘI » Teatrul Muzical Ambasadorii prezintă „Povestea Florii-Soarelui” online, în zilele de 24 și 25 aprilie

Teatrul Muzical Ambasadorii

Teatrul Muzical Ambasadorii prezintă „Povestea Florii-Soarelui” online, în zilele de 24 și 25 aprilie

Star Taxi

Star Taxi depășește 80 de milioane de comenzi