6 informații importante pentru locuitorii sectoarelor din București: de la apă caldă și căldură, la hrană și ajutor pentru producători

informații importante

Informații importante din sectoarele Capitalei vin de la bucurestiri.ro. De la problemele cu apa caldă și căldura din sectorul 1, la ajutorul de hrană din sectorul 6 sau informații importante despre nunțile din sectorul 2 și piețele din sectorul 4.

SECTORUL 1 » Informații importante a rezolva problema apei calde și a căldurii

Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1, a avut în ultimele zile mai multe întâlnirii importante pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă cei care locuiesc în sectorul în care a fost ales edil.

Aceasta a dezvăluit în cadrul unui mesaj, pe care l-a postat inclusiv pe site-ul Primăriei, că de două săptămâni, a avut discuții cu reprezentanții Primăriei Capitalei pentru a rezolva problema apei calde și a căldurii.

sectorul 1

„Este inadmisibil ca, în anul 2020, în capitala unui stat membru al Uniunii Europene, cetățenii să sufere zile sau chiar săptămâni întregi de lipsa apei calde și a căldurii. Incompetența administrațiilor trecute și lipsa invetițiilor în termoficare ne-au adus în această situație. Suportăm cu toții consecințele anilor în care nu s-a făcut nimic în acest domeniu”, a declarat aceasta.

Informații importante vin după discuțiile cu Nicușor Dan, primarul general al Capitalei și Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, Armand a dezvăluit că a fost semnat un contract de reabilitare din fonduri europene pentru 210 kilometri de rețea de termoficare.

„Chiar dacă va fi o iarnă de tranziție, trebuie ca avariile la rețeaua publică să fie rezolvate în cel mai scurt timp posibil, astfel încât apa caldă și căldura să nu mai lipsească din apartamentele bucureștenilor”, a mai completat Primarul Sectorului 1.

SECTORUL 2 » Informații importante despre nunți cu respectarea normelor

După ce săptămâna trecută a fost redat cetățenilor, ca sală de așteptare, spațiul de la parterul Primăriei, care până nu demult deservea o cafenea, oficialii Primăriei Sectorului 2 au continuat și alte demersuri pentru cetățenii din sector.

sectorul 2

„Continuăm demersurile în acest sens și oferim o surpriză cuplurilor care urmează să-și unească destinele în fața ofițerului de Stare Civilă. Vă oferim așadar posibilitatea ca, în fiecare sâmbătă, începând cu data de 14 noiembrie, să vă oficiați căsătoriile civile în aula instituției. Deși limitările privind numărul maxim de persoane se aplică în continuare (maxim 20 persoane), spațiul este mai mare, mai primitor și atmosfera mai caldă”, este comunicatul emis în această dimineață de reprezentanții Primăriei, care îi așteaptă cu bucurie pe tinerii însurăței și cu tradiționala urare „Casă de piatra!”.

E important de precizat că, zilnic, în intervalele orare 11.15-11.30 și 14.45-15.00, programul de lucru cu publicul de la Starea Civilă se întrerupe pentru realizarea nebulizării Centrului de Relații cu Publicul, având în vedere necesitatea igienizării spațiului, în condițiile evoluției situației pandemice generate de răspândirea Covid-19.

SECTORUL 3 » Se caută asistenți maternali profesioniști

Primăria Sectorului 3 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 angajează asistenți maternali profesioniști care să primească în grijă un copil aflat într-o situație de dificultate.

sectorul 3

„Pentru a deveni asistent maternal, solicitantul trebuie să îndeplinească câteva condiţii, printre care: domiciliul stabil în sectorul 3, absolvent de minimum 10 clase, stare de sănătate fizică și psihică bună (atât pentru persoana care va fi atestată ca asistent maternal profesionist, cât şi pentru membrii familiei), locuință proprietate personală sau să aibă drept de folosinţă asupra locuinţei pentru minimum trei ani, fără condamnare judecătorească rămasă definitivă și să nu desfășoare activități salarizate”, se arată în mesajul postat pe siteul Primăriei.

Asistentul maternal poate lua în îngrijire un copil aflat în dificultate, oferind acestuia ocrotire, îngrijire și suport de tip familial. Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare la Serviciul Asistenţă Maternală, din strada Vasile Lucaciu nr. 34, etaj. 1 sector 3 (punct de reper Hala Traian), tel. 0372.126.100, interior 366 sau pe adresa de email: office@dgaspc3.ro.

SECTORUL 4 » Informații importante pentru producătorii de legume și fructe

Luând în calcul măsurile dispuse la nivel guvernamental, Primăria Sectorului 4 a identificat locațiile din apropierea piețelor și a început deja amenajarea acestora în vederea relocării tuturor producătorilor autohtoni de fructe și legume. Amenajarea noilor locații de vânzare a fructelor și legumelor de sezon a fost deja finalizată, iar producătorii își pot desfășura activitatea în condiții normale.

sectorul 4

„Producătorii care au închiriate tarabe în noua piață a Sudului, vor fi relocați în piața volantă pe care administrația locală o amenajează la parterul parcării etajate aflată la doar câțiva metri distanță, acolo unde există condiții decente care nu doar că respectă normele legale, ci le și asigură adăpost comercianților. În aceleași condiții vor funcționa și vânzătorii de la Piața Berceni-Olteniței, care au fost mutați la parterul parcării etajate de pe strada Tulnici, adică în spatele sediului pieței”, au anunțat printr-un comunicat cei din cadrul Primăriei.

Informații importante primesc și cei cu magazinele situate în piețele din sectorul 4, cu obiect de vânzare altul decât comercializarea de fructe și legume, acestea vor rămâne deschise, cu obligația administratorilor piețelor de a stabili noi circuite de intrare/ieșire, astfel încât să fie respectate cu strictețe noile reglementări specifice privind limitarea infecțiilor cu noul coronavirus.

SECTORUL 5 » Piedone se ocupă de sesizările locuitorilor din sector

Noul Primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a început în forță lucrul și are informații importante. Acesta a efectuat zilele trecut o vizită de lucru în spațiul destinat departamentelor care lucrează direct cu publicul. Cu această ocazie, edilul Sectorului 5 a stat de vorbă cu cetățenii din Sectorul 5 care se aflau în acel moment în open-space.

sectorul 5

„După ce a ascultat care sunt problemele cu care se confruntă atât cetățenii, dar și personalul Primăriei, edilul a decis să meargă zilnic, cel puțin 30 de minute, în open space-ul unde se lucrează direct cu publicul. Practic, Primarul Sectorului 5 va avea mini-audiențe cu cetățenii. Totodată, acesta a spus că după ce va discuta cu oamenii pe care îi va găsi în open space în momentul în care va efectua vizitele zilnice, va prelua personal sesizările acestora și le va duce spre rezolvare direcțiilor de specialitate cu competențe din cadrul Primăriei”, a fost anunțul postat pe pagina de Facebook.

Informații importante aduc și polițiștii locali din cadrul Direcției Inspecție și Control General, din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5, Serviciul Disciplină în Construcții, au întocmit documentația necesară privind desființarea mai multor construcției metalice care erau construite pe mai multe străzi din sector.

„În perioada următoare, polițiștii locali vor face verificări și la alte adrese, pentru a se asigura că în Sectorul 5 nu există și alte construcții care au fost amplasate fără autorizații”, anunță Primăria.

SECTORUL 6 » Informații importante pentru distribuirea tichetelor de mese calde

Informații importante vin și de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 a informat deja persoanele îndreptățite să primească tichete sociale, pe suport electronic, pentru mese calde.

Conform celor din Primăria condusă de Ciprian Ciucu, valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru masă caldă este de 180 de lei/lună, iar tichetele sociale se alimentează lunar, lista cu beneficiarii eligibili fiind actualizată în permanență.

sectorul 6

Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și numai pentru achiziționarea serviciilor de servire a mesei calde pentru care au fost emise, conform instrucțiunilor entității achizitoare. E important de știut că tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde emise nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar.

Oficialii Primăriei au anunțat pe pagina oficială de internet că pentru alte detalii sau informații puteți suna la 021.9970, de luni până duminică, între orele 08:00 – 20:00.

Citește și » 5 declarații importante ale lui Orban: „Interzis la petreceri private de Revelion”

1 decembrie 2020, Ziua Națională a României

Ziua Naţională a României » Fără public la festivităţile de 1 decembrie

Strada Lipscani

Legătura din Ferentari, Mihai Viteazul și latina veche. De unde vin numele cartierelor din București