Ion Țiriac a băgat buldozerele într-o clădire simbol din București

Ion Țiriac

Ion Țiriac a pus la pământ toate clădirile din cartierul Giulești, în care funcţiona pe vremuri Societatea Română de Ascensoare. Inclusiv turnul IFMA de 114 metri înălțime, de pe terenul de 25.770 de metri pătraţi.

Construit în 1972, Turnul pentru Verificarea Ascensoarelor avea doar înălțime de 37 de metri. Dar timp de doi ani, din 1986 până în 1988, s-a lucrat non-stop, iar cifrele lucrării sunt impresionante și astăzi!

114 metri înălțime și 22 de metri în pământ, 400 de metri pătrați ca suprafață, 23 de nivele betonate, 8 puțuri adânci, dar și două lifturi: unul pentru marfă de șase tone și un altul pentru persoane.

Complex rezidențial de lux

Ion Țiriac va ridica pe teren un complex rezidențial de lux cu birouri și apartamente, penthouse-uri spațioase.

„Pentru că proprietatea este poziționată în vecinătatea Gărilor de Nord și Basarab echipa analizează și evaluează planurile de dezvoltare a unui proiect de referință. În acest moment nu s-a decis care este abordarea optimă pentru a reda zona circuitului bucureștean”, spun oficialii companiei, ce aparține omului de afaceri.

Surse din piața imobiliară susțin că Ion Țiriac își dorește să ridice pe teren un complex rezidențial de lux cu birouri și apartamente, penthouse-uri spațioase dotate cu piscină și SPA interior. Proiectul ar urma să înceapă în vara anului viitor, cu termen de finalizare de trei ani.

„În trecut au existat mai multe variante pentru această zonă, dar proiectele au rămas proiecte. S-a luat în discuție să existe clădiri de birouri, apoi s-a discutat pentru o zonă de locuințe de lux, la fel ca cea din Nordul Bucureștiului pe care o deține Țiriac”, susțin surse citate de Libertatea.

Ion Țiriac investește și în zona Romexpo

Pe lângă terenul din Giulești, miliardarul mai deține o suprafață consistentă în zona centrului expozițional Romexpo din București. Pe ansamblul de 5,56 hectare urmează să fie ridicate clădiri de locuințe, birouri, magazine, un hotel, dar și un show-room auto.

Conform profit.ro, în prezent, companiile lui Țiriac mai lucrează la un turn de birouri în apropiere de sediul Guvernului, denumit Țiriac Tower, cu 3 corpuri de clădire de cinci, opt, respectiv, 12 etaje plus cinci în subsol. O investiție de circa 30 milioane euro. În ultimii ani, fostul tenismen a mai dezvoltat un club rezidențial de lux în Băneasa și un cartier rezidențial în Chitila.

Citește și » 1 Decembrie 2020. Ludovic Orban anunţă că nu va exista paradă de Ziua Naţională

paradă de Ziua Naţională

1 Decembrie 2020. Ludovic Orban anunţă că nu va exista paradă de Ziua Naţională

tablete pentru elevi

39.000 de tablete pentru elevi urmează să fie achiziţioneze în Sectorul 3