Kaufland România începe vaccinarea angajaților împotriva Covid-19, din dorința de a se proteja și de a avea grijă de sănătatea lor și a celor din jur.
Kaufland România este unul dintre cei mai mari angajatori privați din România, cu o medie de aproximativ 15.000 de angajați.
Angajații din retail fac parte dintr-un segment cheie, cu rol esențial, prioritizat de autorități în etapa a doua din cadrul Strategiei de vaccinare.
,,În fiecare zi, cei din linia întâi duc o luptă grea. Sunt deosebit de recunoscător în numele întregii echipe Kaufland România că suntem printre primii care vor beneficia de această soluție mult-așteptată de o lume întreagă: speranța unui viitor fără frică”, declară Marco Hößl, CEO Kaufland România și Republica Moldova.
Angajații Kaufland România s-au înscris în platforma STS
Angajații Kaufland România din magazine, depozite și birouri, se vor vaccina începând de azi, conform programărilor din cadrul platformei oficiale de vaccinare.
,,Suntem de azi mai puternici în fața virusului care ne-a transformat tuturor viețile, iar magazinele Kaufland România devin și mai sigure. Și eu mă voi vaccina alături de colegii mei, cărora le mulțumesc că dau dovadă de responsabilitate față de ei și cei din jur, la fel ca până acum”, adaugă Marco Hößl.
Încă de la declanșarea pandemiei, Kaufland România a făcut toate eforturile pentru a avea un spațiu sigur de cumpărături, atât pentru clienți, cât și pentru angajați.

Compania a investit astfel peste 20 de milioane de lei în implementarea măsurilor de protecție și prevenție în spațiile sale – magazine, depozite și sedii – și este primul lanț de hipermarketuri care și-a certificat spațiile cu standardul internațional DEKRA, ce atestă că respectă toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 și sunt oficial ,,locații de încredere”.
Magazinele Kaufland România sunt dotate cu porți de termometrizare contactless la intrare, dispensere automate fără atingere cu dezinfectant de mâini gratuit pentru clienți și angajați, geamuri de protecție la casele de marcat, benzi de semnalare a distanței de siguranță și signalistică ce promovează mesajele de prevenție, igienizarea spațiilor comune e făcută de mai multe ori pe zi.
Mai mult, angajații au echipamente de protecție de unică folosință și acces la o linie telefonică specială pentru o informare corectă și completă.
Cine sunt lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, care se vor putea vaccina în etapa 2
- Personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (Parlament, Administrația Prezidențială, Guvern, ministere și instituții subordonate acestora);
- Personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești;
- Personalul din sectorul economic vital:
- Procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume);
- Uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;
- Centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric;
- Unități de producție, transport și distribuție gaze;
- Unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi;
- Unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare;
- Transport de persoane și mărfuri;
- Noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale;
- Comunicații (Serviciul de Telecomunicații Speciale, radio și televiziune naționale);
- Personalul din unitățile de învățământ și creșe;
- Personalul poștal și din servicii de curierat;
- Personalul cultelor religioase;
- Personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale);
- Personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.
- „Modalitatea de programare se poate face prin medicul de familie, indvidual sau prin call center. O altă modalitate este prin direcția de asistență socială din primării sau prin aparținători care pot înscrie până la maximum 10 persoane. Pentru cei cu boli cronice, programarea se face prin medicul de familie. Dacă nu are medic de familie se poate face prin call center, sau pe pagina web. Pentru persoanele care deservesc activitățile esențiale programarea se face prin angajator”, a adăugat medicul Gheorghiță, conform digi24.ro;
CITEȘTE ȘI » Vaccin Pfizer BioNTech. A şasea tranşă de peste 92.000 de doze, soseşte pe 25 ianuarie în România