Locuri unde să ieși cu copiii în București

Cu copiii în București - Grădina Zoologică și Ferma animalelor
Cu copiii în București - Grădina Zoologică și Ferma animalelor

De 1 iunie, în special, ne gândim unde să ieșim cu copiii în București, pentru ca aceștia să se distreze, să învețe ceva util și să se simtă relaxați.

Astfel, am alcătuit o listă cu câteva locuri din București care merită atenția noastră dacă avem nevoie de sugestii pentru a merge alături de cei mici, de Ziua Copilului sau oricând în restul anului.

  1. Muzeul Antipa
Pano DSC 3361HDR DSC 3382HDR x 4 fov 160.63x77.08 0.25 7216x4101 pix Cylindrical 0000
Cu copiii în București – Muzeul Antipa

Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa este o atracție importantă pentru copii și nu numai. Adăpostește peste 2 milioane de exponate, iar vizitatorii pot beneficia de programe educaționale și evenimente dedicate copiilor, ateliere de desen și pictură, de robotică sau chimie.

Muzeul este organizat pe trei zone de vizitare:

  • la demisol este zona „Biodiversitatea României”;
  • la parter sunt prezentate ecosisteme de pe toată suprafața pământului;
  • etajul este rezervat preistoriei și istoriei umane, etnologiei, mineralogiei, entomologiei și biologiei marine.

2. Cărturești și cafeneaua Verona

atmosfera 1
Cu copiii în București – Cărturești și cafeneaua Verona

Putem lua copiii cu noi când mergem la Cărturești, în Piața Română. Nu se vor plictisi când ne uităm la cărți, muzică sau ceaiuri, pentru că au zone speciale, dedicate, iar în grădina Verona se pot juca liniștiți sau savura un desert delicios.

3. Ludoteca „Apolodor din Labradorˮ

859070 1116767391676078 6981827966690557371 o
Cu copiii în București – Ludoteca „Apolodor din Labradorˮ

Este un spațiu de educație prin joc pentru copiii preșcolari (3-6 ani), în cadrul Bibliotecii Naționale a României.

Ludoteca oferă un program de ateliere de lectură și de creație pentru copii preșcolari, atât cu caracter permanent, cât și ocazional, susținute și dezvoltate fie de bibliotecari, fie în parteneriat cu organizații culturale și/sau specializate în activități educaționale pentru copii.

Cu un format de lecție interactivă, atelierele își propun să apropie preșcolarii de bibliotecă, să le ofere posibilitatea de a trăi experienţe noi de joc şi învățare, alături de părinți și bunici, prin cunoașterea bogăției culturale şi estetice a bibliotecii.

Biblioteca Naţională a României oferă copiilor o colecție bogată de cărți, audio-book-uri, filme, CD-uri, DVD-uri, discuri pe vinil etc.

Cu copiii în București – Cele mai interesante locuri de vizitat

4. Grădina Zoologică și Ferma animalelor

Aventuri la ZOO Bucuresti 2
Cu copiii în București – Grădina Zoologică și Ferma animalelor

Aflată în Băneasa, grădina are colecții de animale vii, sălbatice, indigene și exotice și reprezintă un loc potrivit pentru relaxare, dar și din punct de vedere educațional.

Tot legat de animale, de data asta cele domestice, copiii se pot bucura de un spațiu în care să se familiarizeze cu acestea în Pantelimon, la „Ferma animalelor”.

Aici, activitățile au loc în aer liber și e o zonă preferată și de grădinițe și școli pentru mici excursii.

5. Divertiland

divertiland park
Cu copiii în București – Divertiland

Copiii pot profita de activitățile recreative activându-și spiritul de aventură. Aici au acces la piscina special dedicată din spectaculosul parc acvatic, jocuri gonflabile, Bungee Dome, patinoar, paintball și perete de escaladă.

6. Casa Experimentelor

casa experim 11
Cu copiii în București – Casa Experimentelor

Aici, copiii pot învăța jucându-se, fiind vorba de o expoziție interactivă unde pot face diverse experimente și descoperi lumea tehnologiei. Casa are mai multe camere, dedicate domeniilor cum ar fi biologie, matematică, fluide, mecanică, acustică, plasmatică, optică, unde, magnetism, electricitate și iluzii optice.

Pe lângă activitățile științifice obișnuite și workshopuri, copiii își pot serba aici și ziua de naștere.

7. Orașelul Cunoașterii

Oraselul Cunoasterii Casa Mea Sala de ateliere 14
Cu copiii în București – Orașelul Cunoașterii

Cei mici se pot juca aici cu apă, pot vedea cum circulă sunetul dintr-o parte în alta, pot face puzzle-uri sau pot vedea cum e să apuci obiecte pe Lună. Pe parcusul verii exista și un labirint în curte.

8. Muzeul Satului

muzee kid friendly muzeul satului gokid exponate casa curte 1 e1556704228470
Cu copiii în București – Muzeul Satului

O plimbare prin muzeul în aer liber îi va relaxa cu siguranță pe cei mici, care vor intra în contact cu atmosfera deosebită și vor vedea locuri cu care nu sunt obișnuiți.

Aflat pe malul lacului Herăstrău, chiar în mijlocul Capitalei, vizitatorul are bucuria de a întâlni un „sat” adevărat, cu monumente şi artefacte. Pe lângă expoziția permanentă, Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” are și evenimente culturale, cum ar fi târguri, spectacole de folclor și de teatru, ateliere pentru copii, cursuri și cluburi.

9. Circul Globus

14358809 1744460969161131 8985738044644708342 n
Cu copiii în București – Circul Globus

Jongleriile, acrobațiile, numerele de echilibristică și cele de dresaj constituie elementele esențiale ale unui spectacol de senzație, de care cu siguranță se vor bucura cei mici.

10. Opera Comică pentru Copii

madagascar 2 occ ultima premiera
Cu copiii în București – Opera Comică pentru Copii

Aici se pot urmări spectacole de teatru, operă și balet, în funcție de vârsta copiilor. Ei pot participa și la Școala de vară, unde au acces la jocuri de cunoaștere și dezvoltare personală, cursuri de dans și mișcare scenică, audiții muzicale, întâlniri cu artiști și diverse ateliere și activități în aer liber.

Citește și » 1 iunie. Recomandări speciale pentru cei mici, de Ziua Internaţională a Copilului

1 iunie

1 iunie. Recomandări speciale pentru cei mici, de Ziua Internaţională a Copilului

Ziua Copilului

Ziua Copilului. Care sunt cele mai interesante date statistice