Maratonul vaccinării anti-COVID care se va desfăşura la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională din Bucureşti şi la care vor participa aproximativ 1.200 de voluntari – medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi medicinişti – începe vineri, de la ora 16,00, şi se va încheia luni.
La Sala Palatului vor fi organizate 40 de cabinete de imunizare iar la Biblioteca Naţională – zece cabinete. Potrivit rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Viorel Jingase, Maratonul vaccinării se va termina pe 10 mai, la ora 8,00, însă dacă vor mai fi la rând persoane care doresc să se vaccineze, vor fi şi acelea imunizate.
Maratonul vaccinării, doar cu Pfizer
„Vom derula acest eveniment prin două paliere importante: prima – activitatea efectivă de vaccinare, dar, în acelaşi timp, vom face şi activitate de a creşte gradul de informare de către comunitatea medicală din universitatea noastră pentru a lămuri populaţia să se vaccineze, vaccinarea fiind soluţia optimă pentru a depăşi această situaţie epidemiologică în care ne aflăm”, susţine Viorel Jinga, despre Maratonul vaccinării.
Coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, va fi unul dintre medicii care vor administra vaccin împotriva SARS-CoV-2 la Maratonul vaccinării în Bucureşti.
„Vaccinul distribuit va fi de la compania Pfizer. (…) Inclusiv eu voi fi prezent şi voi vaccina în ziua de vineri în centrul de la Sala Palatului”, anunţa Valeriu Gheorghiţă în cadrul unei conferinţe de presă.
Program STB, prelungit pentru Maratonul vaccinării
Cu ocazia maratonului de vaccinare, circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368 va fi extinsă şi pe parcursul nopţii.
„Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare începând de vineri, la ora 16,00, şi până luni, la ora 8,00. Împreună cu STB, am convenit să extindem şi noaptea circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368, pentru a facilita transportul bucureştenilor la centrele de vaccinare şi înapoi spre casă”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.
2.000 de persoane imunizate la Maratonul vaccinări
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că în prima zi a maratonului de la Bucureşti au fost vaccinate peste 2.000 de persoane, rata de imunizare fiind de nouă persoane pe minut.
Conform lui Valeriu Gheorghiţă, peste 2.000 de persoane au fost vaccinate în cadrul maratonului care a început vineri după-amiază, la Bucureşti, ceea ce înseamnă aproximativ 9 persoane pe minut.
„În continuare se prezentau persoane pentru vaccinare şi este o atmosferă extrem de plăcută, oamenii sunt entuziaşti şi s-au bucurat foarte mult că au această posibilitate de a se vaccina”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Digi 24.
El a precizat că, de sâmbătă, în toate centrele de vaccinare se inoculează ser anti-COVID fără programare, în limita capacităţii centrelor.
Medicul a subliniat că nu a scăzut intenţia de vaccinare în rândul românilor, ci sunt multe persoane care fie au avut dificultăţi în a se programa, fie „nu au găsit momentul potrivit” pentru a se imuniza.
„Periodic am făcut o serie de evaluări şi am observat că nu a scăzut intenţia de vaccinare (..) este aceeaşi, este chiar în creştere şi cred că toate aceste evenimente, de tip maraton de vaccinare, centre drive thru, vaccinare în cadrul operatorilor privaţi, nu fac altceva decât să uşureze acest proces”
Valeriu Gheorghiţă
CITEȘTE ȘI » Kaufland oferă clienților posibilitatea de a își scana singuri produsele prin noul sistem K-Scan