Nicușor Dan a depus jurământul ca primar general: „Cer bucureștenilor răbdare și solidaritate!”

Nicușor Dan

Nicușor Dan și-a preluat oficial, joi, mandatul de primar general al Bucureștiului. După depunerea jurământului, în fața prefectului Traian Berbeceanu și în prezența premierului Ludovic Orban, noul edil al Capitalei le-a cerut bucureștenilor să aibă răbdare și să dea dovadă de solidaritate, pentru că Bucureștiul se confruntă cu probleme grave.

„Sunt foarte onorat să fiu azi în faţa dumneavoastră. O să încep cu motto-ul pe care şi l-a ales acum 30 de ani Liga Studenţilor, preluat de la Avram Iancu: Nu ne-am luptat pentru jucării! Eu sunt convins că bucureştenii care au ieşit în număr mare la vot în 27 septembrie nu au ieşit pentru ca nişte oameni să îşi schimbe titulatura pe cartea de vizită. Ei au ieşit pentru valori, pentru o reaşezare a ierarhiilor în societate. Au ieşit pentru onoare, dreptate, competenţă. Pe scurt pentru acele lucruri care să-i facă pe copiii noştri să vrea să trăiască în oraşul acesta şi în ţara aceasta”, a afirmat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan, mesaj clar pentru bucureșteni

Nicușor Dan a subliniat că trei sunt problemele grave cu care se confruntă Bucureștiul: o criză sanitară, o criză a termoficării și o criză financiară.

„Purtați mască, ascultați recomandările specialiștilor, evitați eglomerațiile”, sunt sfaturile pe care le transmite locuitorilor Capitalei. Nicușor Dan a dat asigurări că de îndată ce numărul îmbolnăvirilor va scădea sub 100 în București, va fi deschisă ușa mare a Primăriei, așa cum a promis. „Îi asigur pe bucureșteni că această instituție va fi partenerul lor, nu se poate să nu reușim!”, a spus Dan, primar general București.

„E foarte important să avem o colaborare foarte bună cu Guvernul României. Multe lucruri nu se pot face decât în acest parteneriat şi avem angajamenteul premierului pentru ca toate acele lucruri despre care am vorbit să fie realizate pentru bucureşteni. Bucureştiul are un potenţial uriaş, are oameni care au perfomat, sunt aşa de multe energii în oraşul acesta că nu se poate să nu reuşim”

Nicușor Dan, primar general București

Mandatul lui Nicușor Dan a fost validat de Curtea de Apel București luni. Instanța a respins ca fiind tardive cele 52 de apeluri depuse de reprezentanți PSD prin care era contestată validarea. Mandatul noului primar a fost validat de Tribunalul Bucureşti în 12 octombrie, însă decizia instanței a fost contestată apoi de foști și actuali consilieri PSD.

Citește și » Probleme cu căldura și apa caldă? Nicuşor Dan, anunț important pentru bucureștenii: “Vom avea sute de avarii”

Cresa "Greierașul"

Creșa „Greierașul” a fost inaugurată în Sectorul 3 de primarul Robert Negoiță

Ludovic Orban, audit

Mesajul clar al premierului Ludovic Orban: „Nicuşor, aştept un audit serios la Primărie!”