Nicuşor Dan a discutat cu adjunctul primarului Parisului

Nicușor Dan

Primarul general Nicuşor Dan a discutat cu adjunctul primarului Parisului pe teme europene Hermano Sanches Ruivo despre mai multe subiecte care vizează administraţia locală, cum ar mobilitatea urbană, proiectele culturale şi gestionarea deşeurilor.

Nicuşor Dan a notat pe pagina sa de Facebook cele mai importante puncte disuctate.

  • Am avut plăcerea să mă întâlnesc azi cu Hermano Sanches Ruivo, adjunctul primarului Parisului pe teme europene, care a venit într-o vizită la Bucureşti.
  • Discuţia dintre noi, la care a participat şi ambasadoarea Franţei în România, doamna Laurence Auer, a vizat mai multe teme de administraţie locală, printre care mobilitatea urbană, proiectele culturale şi gestionarea deşeurilor.
  • Am vorbit despre nevoia ca Bucureştiul să aibă un sistem de transport modern şi eficient, menţionând în această direcţie proiectele noastre privind metroul de suprafaţă şi interconectarea transportului dintre Capitală şi judeţul Ilfov, dar şi adoptarea de noi soluţii privind problema parcărilor.
Nicusor Dan, noul primar ales al Bucureștiului
Nicușor Dan
  • Hermano Sanches Ruivo s-a arătat deschis pentru a împărtăşi din experienţa Parisului în privinţa mobilităţii şi a transportului public, spunând de asemenea că vede un potenţial interesant de colaborare pentru dezvoltarea pistelor de biciclete în Bucureşti.
  • Am convenit de asemenea o colaborare mai dinamică între cele două capitale în domeniul culturii, de pildă în ceea ce priveşte teatrele şi muzeele, inclusiv cu sprijinul Institutului Francez din România.
  • Parisul rămâne un mare oraş de la care Bucureştiul se poate inspira pentru viitoarea sa dezvoltare, aşa cum s-a inspirat şi în secolul XIX, când Capitala României s-a construit ca oraş modern, european

CITEȘTE ȘI » Primăria Sectorului 1 anunţă că va avea propria staţie de sortare a deşeurilor

Primăria Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 anunţă că va avea propria staţie de sortare a deşeurilor

300

Celebrul autobuz 300 nu va mai exista! Schimbări importante făcute de STB