Opera Națională, aflată la centenar, anunță o serie de spectacole exclusiv online pentru următoarea lună. Biletele pot fi achiziționate de aici!
Seria începe sâmbătă, 24 aprilie, la ora 19:00, când Opera Națională București prezintă în online „Gala Extraordinară de Balet”.
Prim-balerinii, soliștii și ansamblul de balet ai Operei Naționale București oferă o demonstrație de talent, măiestrie și excelență în această „Gală Extraordinară de Balet”. Spectacolul include momente coregrafice de mare succes din repertoriului clasic universal, „Lacul lebedelor”, „Don Quijote”, „Corsarul”, „Giselle”, „Frumoasa din Pădurea Adormită”, „Spărgătorul de nuci”.
Printre următoarele spectacole de la Opera Națională se numără:
Duminică, 25 aprilie, începând cu ora 19:00 – „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, operă în concert. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu.
Opera „Bărbierul din Sevilla” a fost compusă în doar 13 zile, cu toate acestea, Rossini a reușit să construiască prin muzica sa o poveste cu personaje îndrăgite de public și o acțiune comică, ce a rămas în repertoriul universal al marilor teatre lirice de pretutindeni.
Documentarul „Moşteniri Coregrafice: Începuturi”, dedicat explorării evoluţiei artei coregrafice romȃneşti la începuturile ei, va fi transmis online, joi, începând cu ora 19.00, de Opera Naţională Bucureşti cu ocazia Zilei Internaţionale a Dansului.
Documentarul urmăreşte progresiv evoluţia dansului scenic, încă de la debutul acestei forme artistice la noi, în anii 1900, în perioada celor două războaie mondiale, cu accente savuroase despre romantica şi tumultoasa perioadă interbelică, dar şi în momentul instaurării comunismului.
„Nunta lui Figaro” de Mozart, operă în concert, va putea fi vizionată online începând de sâmbătă, 8 mai, ora 19:00. Bas-baritonul Ion Dimieru, împreună cu Orchestra Operei Naționale București, condusă sub bagheta dirijorală a maestrului Tiberiu Soare, interpretează „Non più andrai” una dintre cele mai cunoscute arii.
„La Traviata”, considerată de public drept perla creației lirice a tuturor timpurilor. Este una dintre una cele mai emoționante și fascinante povești despre iubire și pasiune. Giuseppe Verdi a văzut în „Dama cu camelii” o poveste cu un mare potenţial muzical, care prezenta interes spectatorilor. A scris muzica pentru opera pe care a numit-o mai târziu „La Traviata”, libretul aparținându-i lui Francesco Maria Piave, după romanul lui Alexandre Dumas-fiul. Premiera a avut loc la Veneţia pe scena Teatrului La Fenice în data de 6 martie 1853 și de atunci publicul spectator a aplaudat și ovaționat fiecare reprezentație de pe mapamond.
„Don Quijote” la Opera Națională
Pe 15 mai un titlu important din repertoriul spectacolelor de balet clasice, „Coppelia” venea să completeze pleiada de spectacole ale departamentului de balet al Operei Naționale București, într-o viziune coregrafică dinamică și inspirată.
„Don Quijote” va delecta iubitorii muzicii clasice pe 28 mai. Ritm, culoare, atmosfera plină de viață a unui orășel din Spania, personaje pitorești inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasă cu numeroase momente de virtuozitate în interpretarea unei distribuții de excepție înseamnă împreună reprezentația de pe scena Operei Naționale București.
Iată programul complet, la Opera Națională:
24 aprilie Gala extraordinară de balet
25 aprilie Bărbierul din Sevilla
29 aprilie „Moşteniri Coregrafice: Începuturi”
1 mai Messa da Requiem
8 mai Nunta lui Figaro
9 mai La Traviata
15 mai Coppélia
16 mai Rigoletto
22 mai Tango. Radio & Juliet
23 mai Cavalleria Rusticana & Pagliacci
28 mai Don Quijote
30 mai Evgheni Oneghin
Citește și » Sfintele Paști 2021. Lecție de istorie + o colecție filaterică lansată de Romfilateria