O zi la Palatul Mogoșoaia » Expoziție de artă contemporană, plimbări în grădină și pe malul lacului

Palatul Mogoșoaia

La Palatul Mogoșoaia, aflat la 30 de minute de centrul Capitalei, puteți vizita în următoarea lună Expoziția de Artă Contemporană.

Organizată de Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” , expoziția e deschisă la parter, în Palatul Mogoșoaia și în galeria Foișor, până la data de 15 martie 2021.

146864954 2899525853661047 8609572365987414316 o

Expoziția include o selecție din colecția permanentă a centrului, îngrijită și curatoriată de istoricul de artă Doina Mândru.

Palatul Mogoșoaia, atracție turistică

Cu ocazia expoziției puteți explora și împrejurimile, zona fiind apreciată de cei care caută momente de relaxare în natură, pe malul apei sau în grădini. Palatul Mogoșoaia este un important punct de atracție turistică.

A fost construit până în 1702 de către Constantin Brâncoveanu, în stil brâncovenesc. Palatul Mogoșoaia a fost în posesia familiei Brâncoveanu timp de aproximativ 119 de ani, trecând apoi în proprietatea familiei Bibescu.

palatul mogosoaia 2

Palatul și Complexul de la Mogoșoaia îmbină elemente venețiene și otomane, fiind compus din palatul propriu-zis, curtea interioară, Turnul Porții, Cuhnia (bucătăria veche), Vila Elchingen (vechea casă de oaspeți), ghețăria, cavoul familiei și sera de flori. În parcul Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia se află Biserica „Sfântul Gheorghe”, livada și grădinile adiacente.

Parcul si gradina Palatului Mogosoaia 1

Este un loc perfect pentru a petrece o după-amiază în afara Bucureștiului. Poți vizita expozițiile permanente și de sezon, te poți plimba prin grădinile de trandafiri, crini și iriși, poți sta la umbra unui tei sau a coniferelor și poți încheia această minunată plimbare, pe terasa sau salonul „Domnița Bălașa”, în restaurantul „Palatul Mogoșoaia”, găzduit la intrarea in parc.

157306289515

Citește și » Curse de noapte cu trenul în Europa: cum poți ajunge din București în trenul Viena – Paris sau Zurich – Barcelona

măști

Purtați două măști! Sfatul americanilor împotriva noilor tulpini de COVID-19

Blocuri, BBC

Un reportaj BBC avertizează asupra pericolului major din București: „Nu e vorba de infractori sau corupție”