Primăria Capitalei are 6.000 de litigii și o datorie de 3 miliarde de lei

litigii primarie

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat, joi seară, că a făcut o primă evaluare la Primăria Capitalei şi a constatat că sunt 6.000 de litigii pe care le are municipalitatea.

În plus, Dan a explicat că situaţia financiară este cea pe care a estimat-o în campania electorală, respectiv datorii de 3 miliarde de lei.

„Am avut azi o primă zi de aveluare a instituţiei. Aşa cum am spus, primele zile mă voi ocupa de chestiunile urgente şi mă voi asigura că instituţia poate să funcţioneze”, a declarat, joi seară, într-o conferinţă de presă, Nicuşor Dan.

Multe litigii lăsate moștenire de Firea

Acesta a explicat că a făcut o evaluare a Direcţiei Juridice şi o evaluare preliminară a situaţiei financiare.

”Primăria Capitalei are în prezent 6.000 de litigii, ceea ce arată că ceva nu funcţionează. Situaţia financiară este cea de care am vorbit în campania electorală. În linii mari, Primăria Capitalei şi instituţiile din subordine au datorii de 3 miliarde de lei. Nu am pus la această sumă care sunt datoriile companiilor”, a afirmat primarul general.

Pe lângă problemele referitoare la litigii, Nicușor Dan a discutat în prima sa zi oficială de edil al Bucureștiului şi cu instituţiile implicate în combaterea pandemiei.

„O primă observaţie că multe dintre aceste instituţii nu au colaborat între ele şi promisiunea pe care o fac este că mă voi asigura ca aceste instituţii să colaboreze între ele. Am abordat situaţia spitalelor, am abordat situaţia ambulanţelor, am abordat chestiunea testării ce e important să facem în săptămânile următoare, adică către ce categorii de oameni ne vom duce cu testarea în săptămânile următoare”, a declarat acesta.

„Am abordat şi chestiunea socială, cum să facem ca acele măşti care există deja să ajungă la persoanele vulnerabile care au nevoie de ele şi cum să facem ca persoanele vulnerabile să primească asistenţă la domiciliu pentru a nu se expune riscului de a ieşi afară din casă”

Nicuşor Dan, primar general al Bucureștiului

Ludovic Orban cere un audit serios

Premierul Ludovic Orban i-a transmis lui Nicuşor Dan, după depunerea jurământului ca primar general al Capitalei că aşteaptă un audit serios la Primărie deoarece situaţia financiară a Bucureştiuliu este foarte proastă.

„Vă invit domnule primar general să spuneţi adevărul despre ce găsiţi şi în acelaşi timp vă garantez că veţi găsi o mână de ajutor în Guvernul pe care îl conduc. Spor la treabă şi sunt convins că din acest moment toată lumea trage pentru Bucureşti”, a afirmat Ludovic Orban”.

Citește și » Fără târg de Crăciun la București, în 2020! Nicușor Dan: “Suntem pe marginea prăpastiei”

Crăciun

Fără târg de Crăciun la București, în 2020! Nicușor Dan: „Suntem pe marginea prăpastiei”

Parcul Cismigiu

Reabilitarea de 10 milioane de euro a Parcului Cișmigiu din Capitală a fost oprită în instanță