Primăria Sectorului 1 anunţă că va avea propria staţie de sortare a deşeurilor

Primăria Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 anunţă că va avea propria staţie de sortare a deşeurilor, decizia fiind luată în urma scandalului din ultima perioadă legat de colectarea deşeurilor.

Unitatea va fi construită pe un teren de 40.000 mp, dar, până la realizarea ei, activitatea va fi delegată pentru 3 ani.

”Sectorul 1 va fi prima unitate administrativ-teritorială din România care va avea propria staţie de sortare a deşeurilor. Întreaga infrastructură necesară pentru desfăşurarea activităţii de sortare a deşeurilor municipale care provin de pe raza Sectorului 1 va fi construită pe un teren de 40.000 mp. Până la realizarea propriei staţii de sortare, această activitate va fi delegată pe o perioadă de 3 ani”, a transmis Primăria Sectorului 1.

Sursa citată precizează că, potrivit proiectului de hotărâre votat joi, delegarea gestiunii acţiunii de sortare se va realiza prin atribuirea unui contract/unor contracte de achiziţii publice de servicii.

Ce spune edilul de la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand
FOTO Primăria Sectorului 1

„În premieră în România, în Sectorul 1 vom avea prima staţie de sortare a unei primării. Însă, aceasta este o investiţie de durată care presupune identificarea unui teren potrivit şi, apoi, construirea staţiei respective. În aceste condiţii, pentru că deşeurile trebuie sortate, suntem nevoiţi să delegăm gestiunea acestui serviciu pe o perioadă de 3 ani. Pentru noi, protecţia mediului printr-o sortare corectă şi intensivă a deşeurilor şi reducerea cantităţii de deşeuri care ajung la groapa de gunoi sunt esenţiale. Îmi doresc să avem un mediu sănătos în Sectorul 1 pentru noi şi pentru generaţiile viitoare”, a declarat primarul Clotilde Armand, edilul de la Primăria Sectorului 1.

Clotilde Armand
FOTO Primăria Sectorului 1

În paralel, va fi identificat şi dobândit dreptul de administrare asupra terenului de 40.000 mp pe care va fi construită staţia de sortare în termen de maximum 1 an de zile după care va fi construită infrastuctura necesară sortării deşeurilor.

„Activitatea de sortare a deşeurilor revine în totalitate şi în responsabilitate autorităţii locale a Sectorului 1. Este o idee foarte bună să se facă propria staţie de sortare, însă până la realizarea investiţiei, va funcţiona gestiunea delegată a acestei activităţi. Gestiunea directă va fi suspendată pe perioada celor 3 ani, pentru că nu pot fi două tipuri de gestiuni: şi directă şi delegată”

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, Ionel Tescaru.

CITEȘTE ȘI » 15% din populaţia din România eligibilă pentru imunizare anti-Covid a fost vaccinată

imunizare

15% din populaţia din România eligibilă pentru imunizare anti-Covid a fost vaccinată

Nicușor Dan

Nicuşor Dan a discutat cu adjunctul primarului Parisului