Primăria Sectorului 6 amenajează locuri noi de parcare pe terenurile fostelor garaje demolate

Primăria Sectorului 6

Crearea locurilor de parcare de reședință sunt un punct important pe lista de priorități de la Primăria Sectorului 6. Dacă în 2021, Administrația Ciprian Ciucu a reușit să amenajeze 3.000 de spații noi pentru mașini și pentru anul acesta ținta este la fel de ridicată.

În primele două luni ale lui 2022, Administrația Comercială a dat în folosință 250 de locuri, iar altele sunt deja în lucru.

Șapte proiecte de investiții în parcări, votate de consilerii locali

În plus, șapte proiecte de investiții au trecut de votul consilierilor locali de la Primăria Sectorului 6, care au aprobat documentația tehnică pentru ele, faza Studiu de Fezabilitate și indicatorii tehnico-economici. Este vorba despre:

  • Modernizare parcare de reședință str. George Calboreanu nr. 4/Bd. Iuliu Maniu;
  • Reabilitare/reamenajare parcare de reședință str. Crinul de Pădure;
  • Reamenajare/reabilitare parcare de reședință Aleea Parva;
  • Modernizare parcări Bd. Constructorilor nr. 23, 25, 27;
  • Reamenajare/reabilitare parcare de reședință str. Fabricii;
  • Modernizare parcări Aleea Timișul de Sus nr. 2;
  • Modernizare parcare de reședință str. Răsăritului/str. George Calboreanu.

Sunt 294 de locuri de parcare, dintre care 261 vor fi amenajate pe terenurile unde au fost demolate garajele construite ilegal sau cu autorizație temporară. Restul de 33 vor apărea pe o suprafață care acum se află la stadiul de pământ, iar șoferii au contracte de închiriere.

Investițiile pentru cele șapte proiecte propuse de Primăria Sectorului 6 se ridică la 3.883.632 lei, fără TVA.

închirierea locurilor de parcare

În luna mai, încep lucrările la parcarea supraetajată de pe Bd. Iuliu Maniu

În Sectorul 6, sunt 45.431 de locuri de parcare ocupate, dar necesarul este mult mai mare. Tocmai de aceea, specialiștii în mobilitate urbană au dezvoltat un proiect pilot prin crearea de noi spații pentru mașini prin instituirea de sensuri unice, ridicarea mașinilor abandonate, reamenajări de locații și demolarea garajelor, acțiune care va continua.

„Mai mult, începând din luna mai, vom demara construcția la parcarea supraetajată, cu demisol, parter, două etaje și terasă circulabilă, de pe Bd. Iuliu Maniu 51-53, din zona Lujerului, ce se întinde pe 7.975 mp. Aceasta va avea 254 de locuri pentru mașini, dintre care 10 pentru persoanele cu dizabilități, 16 locuri pentru motociclete și 24 de spații pentru biciclete. În prezent, așteptăm avizele de la Apa Nova”, anunță oficialii primăriei.

taxa anuala de parcare

4.000 de locuri de parcare vor fi trasate de Primăria Sectorului 6

De asemenea, Primăria Sectorului 6 are în vedere, pe lângă crearea locurilor noi de parcare, și întreținerea celor deja existente.

Astfel că 4.000 de parcări de reședință vor fi reamenajate și modernizate în această primăvară, prin Administrația Comercială.

Lucrările au început deja, odată cu demararea campaniei de curățenie, iar 600 dintre ele vor fi gata, până la sfârșitul acestei săptămâni, după ce ieri și astăzi echipele au marcat 294. Până la finele lui 2022, ne-am propus ca toate spațiile pentru autoturisme, din sector, să fie proaspăt trasate și numerotate.

CITEȘTE ȘI » Nicuşor Dan anunţă că primul tramvai nou va fi livrat Primăriei Capitalei la 1 iunie

Nicuşor Dan

Nicuşor Dan anunţă că primul tramvai nou va fi livrat Primăriei Capitalei la 1 iunie

SAGA Festival

SAGA Festival anunță cel de-al treilea val de artiști care vin între 3-5 iunie la București