81 de rable ridicate într-o singură lună: „Curățăm domeniul public de mașinile abandonate”

rable

Primăria Sectorului 1, prin Poliția Locală, a intensificat acțiunea de curățare a domeniului public din această zonă administrativă de rable și abandonate care ocupă inutil trotuarele sau locurile de parcare.

Numai în această lună au fost ridicate de pe străzi 81 de rable, un număr record pentru Sectorul 1. Spre comparație, în tot anul 2020 au fost ridicate 126 de astfel de vehicule.

De la începutul anului, nu mai puțin de 1.289 de mașini abandonate au „dispărut” de pe străzile Sectorului 1 în urma demersurilor Primăriei Sectorului 1.

Cele mai multe mașini au fost ridicate de proprietari, ca urmare a somațiilor primite, iar un număr de 218 mașini au fost ridicate de către polițiștii locali. Preconizăm că până la sfârșitul anului o să avem un număr total de 277 de rable ridicate de către instituția noastră.

Toleranță zero pentru rable!

Această acțiune, pe lângă locurile de parcare eliberate, aduce și bani la bugetul local, prin valorificarea mașinilor abandonate la fier-vechi. Anul acesta, un număr de 176 de rable au fost vândute la REMAT și s-a încasat la bugetul local suma de 77.714,78 lei.

„În Sectorul 1 avem toleranță zero față de ocuparea inutilă a domeniului public cu astfel de autoturisme. Am dat ordin polițiștilor locali să intensifice operațiunea de eliberare a străzilor, trotuarelor și locurilor de parcare de mașini abandonate. Această acțiune va continua pentru a reda domeniul public oamenilor. Într-o capitală europeană, locul rablelor nu este pe stradă!”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

CITEȘTE ȘI » Vaccinare la domiciliu pentru persoanele greu deplasabile din Sectorul 1

vaccinare

Vaccinare la domiciliu pentru persoanele greu deplasabile din Sectorul 1

Târgul de Crăciun

Târgul de Crăciun București se deschide pe 26 noiembrie, în Piața Universității!