Rata de infectare din București e sub 3 » S-ar putea redeschide restaurantele și cinematografele

Rata de infectare

Rata de infectare cu noul coronavirus e sub 3 în București. Capitala a avut sub 300 de cazuri de coronavirus în fiecare dintre ultimele două zile.

Dacă va rămâne sub 3 în următoarele 48 de ore, restaurantele și barurile ar putea fi deschise în interior, iar cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc în limita a 30% din locuri.

Rata de infectare a scăzut, se conturează redeschiderea restaurantelor

„Din fericire, printr-un efort comun al cetăţenilor municipiului Bucureşti, în primul rând, dar şi al autorităţilor, incidenţa infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96 / la o mie de locuitori. Sunt veşti care nu pot decât să ne bucure!

Vom urmări evoluţia indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situaţia pe care cu toţii ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în şedinţă Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate”, a scris Traian Berbeceanu, prefectul Capitaliei, pe Facebook.

Măsurile care pot fi luate când rata de infectare e sub 3 la mie:

– permiterea funcționării cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor;
– redeschiderea activităților la interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;
– permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Rata infectărilor în București:

141333826 3754222881306009 7363107897521059308 o

De asemenea, se poate vorbi de deschiderea școlilor pentru elevii mai mari: prevederile menționează că în scenariul galben pot merge la grădiniță și la școală copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

România desfășoară una dintre cele mai extinse campanii de vaccinare în UE

Cea de-a doua etapă de vaccinare e în derulare și include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. Aici programările au început vineri, 15 ianuarie, iar Guvernul a fost nevoit să organizeze centre de vaccinare în București, deoarece numărul persoanelor care au posibilitatea să se vaccineze este foarte mare.

Cum se fac programări pentru vaccinare

  • Platforma de programare este https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login
  • „Modalitatea de programare se poate face prin medicul de familie, indvidual sau prin call center. O altă modalitate este prin direcția de asistență socială din primării sau prin aparținători care pot înscrie până la maximum 10 persoane. Pentru cei cu boli cronice, programarea se face prin medicul de familie. Dacă nu are medic de familie se poate face prin call center, sau pe pagina web. Pentru persoanele care deservesc activitățile esențiale programarea se face prin angajator”, a adăugat medicul Gheorghiță, conform digi24.ro.

În România a sosit deja  a cincea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, care constă în 87.750 doze, pe cale aeriană. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de vaccin, de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin Pfizer se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin Pfizer necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare și adresa se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

Citește și » Anunț important: fără carantină pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19, la revenirea în România

Cine este Amanda Gorman

Cine este Amanda Gorman, poeta care a impresionat mapamondul la învestirea lui Joe Biden

Educație în Sectorul 5

Educație în Sectorul 5. Proiectul „Educația de astăzi, viitorul de mâine” pornește la drum