Majorare de salarii cu scandal la Metrorex. Câți bani vor primi în plus angajații, de la 1 noiembrie

Metrorex

Angajații de la Metrorex se pregătesc de majorări salariale. De la 1 noiembrie, lefurile celor aproape 5.500 de salariați ai regiei care administrează metroul bucureștean ar urma să crească cu sume cuprinse între 150 și 1.575 de lei.

Majorarea salarială agreată de directorul Metrorex cu sindicatele nu este, însă, văzută cu ochi buni de membrii Consiliului de Administrație al companiei.

Pe lângă salariu, angajaţii Metrorex beneficiază şi de multe alte avantaje, precum tichete de masă de câte 20 de lei pentru fiecare zi lucrată.

Biletele de odihnă şi de tratament se decontează cu 75%, au parte de 50% din costul abonamentelor pe calea ferată şi rutieră și plătesc doar 1% din preţul cazării la Hotelul Zamora din Buşteni.

informații de la oficialii Metrorex

Conform Digi24, Consiliul de Administrație (CA) spune că nu este de acord cu această creștere salarială, decizia fiind luată în urma negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă. Potrivit deciziei din 27 octombrie, membrii CA spun că nu susțin și nu își asumă rezultatul negocierilor pentru contractul colectiv de muncă pentru 2020 – 2021, contract care a fost deja înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Metrorex, pierdere de 328 milioane lei

Metrorex estimează pentru acest an o pierdere de 328 milioane de lei, în condițiile unor venituri reduse cauzate de pandemie. Numărul călătoriilor cu metroul a scăzut, atât din cauza restricțiilor din primăvară, cât și în contextul în care foarte mulți bucureșteni lucrează încă de acasă.

Potrivit legii, în perioada stării de alertă, contractele colective de muncă se prelungesc, așa că nu este nevoie de o renegociere a lor. Astfel, ele se renegociază în termen de 90 de zile de la încetarea stării de alertă.

Citește și » Stația de metrou Politehnica și fosilele de 80 de milioane de ani

Parcul Cismigiu

Reabilitarea de 10 milioane de euro a Parcului Cișmigiu din Capitală a fost oprită în instanță

salubrizare

Radu Mihaiu a depus jurământul ca primar al Sectorului 2: „Începem cu salubrizarea”