Nicuşor Dan susţine menţinerea scenariului roşu privind funcţionarea școlilor din București

scenariu

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, se declară de acord cu menţinerea scenariului roşu în ceea ce priveşte funcţionarea unităţilor de învăţământ din municipiul Bucureşti, până când se va constata o scădere a numărului de infectări. El promite controale în zonele care prezintă risc ridicat de răspândire a bolii.

Întrebat la Digi 24, dacă este de acord cu menţinerea scenariului conform căruia cursurile se desfăşoară online în şcolile şi grădiniţele din Bucureşti, Nicuşor Dan a răspuns că susţine această decizie atât timp cât numărul de infectări se menţine unul ridicat.

„Dacă specialiştii spun că copiii sunt un factor de transmitere a acestei boli şi fiind în situaţia asta gravă, sunt absolut de acord cu menţinerea acestei măsuri până vom reuşi să scădem numărul de infectări”

Nicușor Dan, primar general București

Primarul general a promis, de asemenea, controale în zonele unde există un risc ridicat de transmitere a virusului. „Unul din lucrurile pe care o să-l facem cu siguranţă este să controlăm transportul public între Bucureşti şi localităţile învecinate”, a susţinut Dan.

Inspectoratul cere ca școlile să rămână închise!

Și inspectorul şcolar general al municipiului Bucureşti, Ionel Puşcaş, consideră că, având în vedere numărul ridicat al infectărilor cu noul coronavirus, „este clar pentru toată lumea” că începând de luni va fi votată prelungirea scenariului roşu pentru unităţile didactice din Capitală.

„Cu privire la întrebările despre modul în care o să ne desfăşurăm activitatea luni şi în zilele următoare ….. cred că este clar pentru toată lumea că, la indicele acesta epidemiologic şi la numărul actual al infecţiilor cu covid, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă o să voteze luni prelungirea funcţionării şcolilor în online”, a transmis pe Facebook, şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Redeschiderea școlilor, cerută în instanță

Conform Digi 24, Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea instituțiilor de învățământ ale căror cursuri au fost suspendate de Comitetele județene pentru Situații de Urgență. Asociaţia susține că măsura luată de autorități este neconstituțională şi încalcă dreptul la educaţie al copiilor.

„Dacă ne uităm pe panta ascendentă și ținem cont că și panta descendentă va fi similară cu panta ascendentă, practic unitățile de învățământ vor fi închise până la primăvară cel puțin și atunci nu cred că este o soluție pe termen lung această școală online”, spune Christian Comșa, reprezentant al Asociației Școlilor Private.

Citește și » Majorare de salarii cu scandal la Metrorex. Câți bani vor primi în plus angajații, de la 1 noiembrie

termoficare

Bani de la Guvern pentru repararea rețelei de termoficare din București

paradă de Ziua Naţională

1 Decembrie 2020. Ludovic Orban anunţă că nu va exista paradă de Ziua Naţională