Se construiește un patinoar olimpic în sectorul 4 » Cost: 12 milioane de euro!

patinoar olimpic

Se fac planuri din ce in ce mai serioase pentru construirea unui patinoar olimpic in sectorul 4 din Bucuresti.

El ar urma să fie ridicat în curtea liceului Traian Vuia, adică in zona Vitan Bârzești, lângă spitalele Sf. Ioan și Mina Minovici.

jgsallskg

Primaria Sectorului 4 este cea care sustine proiectul acestui patinoar olimpic ce va fi construit în colaborare cu Federația Română de Hochei pe Gheață. El va avea 1.500 de locuri, banii vor veni de la administrația locală, iar după finalizarea lucrărilor patinoarul va fi dat gratuit federației.

În proiect intră un patinoar olimpic + o sală de sport

Inițial, Daniel Băluță, primarul sectorului 4, a spus că proiectul ar costa în jur de 2 milioane de euro. Dar conform indicatorilor tehnico-economici aprobați de Consiliul Local Sector 4, pretul va fi de 6 ori mai mare, adică spre 12 milioane de euro!

Va fi singurul patinoar olimpic din București, va trebui să poată găzdui competiții olimpice, evenimente și concerte, deci e nevoie de o construcție mai mare decât cea anunțată inițial. Acesta e motivul pentru care proiectul a fost modificat și costurile au crescut. Iar în preț va intra si construcția unei săli de sport

Reprezentanții Primăriei Sectorului 4, intr-o declaratie pentru HotNews.ro

Bucureștiul ar fi trebuit să aibă deja un patinoar olimpic nou-nouț, dar construcția acestuia trenează de ani buni. E vorba despre patinoarul Mihai Flamaropol, de lângă Arena Națională. Pentru reconstrucția acestuia, Primăria Capitalei a semnat un contract de 100 milioane lei fără TVA. Lucrările au început în martie 2017, dar contractul a fost reziliat în 2019, lucrările fiind doar la 37%, potrivit datelor furnizate de municipalitate. Patinoarul Mihai Flamaropol urma sa aiba circa 3.000 de locuri,

”Prin derularea acestui obiectiv se urmăreşte găsirea mijloacelor pentru îmbunătăţirea calității vieţii educaționale, în spaţiul educațional din Şoseaua Vitan Bârzeşti nr.11, ca urmare a amenajării unui spațiu nou pentru practicarea sportului și petrecerea timpului liber într-un mod agreabil, împreună cu colegii. În acest fel, autoritatea locală va implementa măsuri privind îmbunătăţirea și extinderea infrastructurii sportive în spaţiul educaţional, prin construirea de spații destinate sportului educațional și de performanță. Amenajarea unui patinoar pe raza Sectorului 4 va încuraja practicarea sportului printre elevi, crearea de asociaţii / echipe de sport la nivelul şcolii, dar va contribui și la capacitatea Municipiului Bucureşti de a organiza si găzdui competiții sportive specifice”, se arată în raportul de specialitate al hotărârii de Consiliu Local, citat de Hotnews.

Ce comunicase Primăria Sectorului 4 în septembrie, înainte de alegeri? ”În colaborare cu Federația Română de Hochei pe Gheață, vom construi un patinoar acoperit, unde se vor putea desfășura atât competiții sportive naționale și internaționale, campionate europene și mondiale de hochei, inclusiv spectacole de divertisment pentru public. Proiectul va fi oferit cu titlu gratuit de către Federația Internațională de Hochei pe Gheață, iar construcția va fi realizată în curtea Liceului Tehnologic de Metrologie ”Traian Vuia”, pe un teren de 2,5 hectare. Fiind singurul patinoar olimpic din sudul țării, acesta va avea o capacitate de 1.500 de locuri și va fi destinat tuturor activităților care se pot desfășura pe gheață”.

Citește și » Nicușor Dan – Promisiuni electorale în campania din 2020

apa calda

Apa calda abia picură în câteva sute de blocuri din sectoarele 1 și 6 » Motive + rezolvări

a dona sange

Un preot a mobilizat 100 de credincioși și 100 de polițiști pentru a dona sânge în plină pandemie