Secția de Arși de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, aprobată de Ministerul Sănătății

Secția de Arși

Secția de Arși pe care Primăria Sectorului 4 a amenajat-o la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” a primit, ieri, aprobarea Ministerului Sănătății.

Ca urmare a aprobării, secția a fost inclusă în rețeaua națională destinată tratamentului pacienților cu arsuri grave.

Special reconfigurată secția de Arși pentru asigurarea tuturor funcțiunilor medicale, în condiții de maximă siguranță, noua unitate pentru marii arși, singura construită în România în ultimii 20 de ani.

Secția de Arși cuprinde două săli de operație, politraumă și chirurgie estetică, o sală de pansamente, una pentru tratamentul arsurilor, spații de sterilizare precum și trei rezerve cu câte un pat, dotate cu aparatură de ultimă generație și în care pacienții cu arsuri grave vor putea fi tratați la cele mai înalte standarde.

Totodată, sală de operații pentru urgențe va putea fi utilizată și de alte specialități, în funcție de necesitate.

foto 3 min 1024x680 1
Secția de Arși de la „Bagdasar-Arseni”

În plus, sălile au pereți și tavane din inox, iar toate suprafețele sunt realizate din panouri tratate antiseptic pe bază de compuși din ioni de argint, eficienți împotriva celor mai periculoase și răspândite tipuri de bacterii. Mai mult, rezervele au pereți vitrați, care să permită controlul vizual al pacienților.

Daniel Băluță, detalii despre Secția de Arși de la „Bagdasar-Arseni”

Până ieri, când Ministerul Sănătății a avizat includerea secției noastre în rețeaua națională, aceasta funcționa în cadrul secției ATI de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”.

A fost necesară modificarea structurii unității și alinierea la reglementările normativului în vigoare (OMS 476/2017) în vederea aprobării funcționării acesteia pentru tratarea pacienților cu arsuri severe, măsură adoptată ieri.

foto 2 min 1024x772 1
Secția de Arși de la „Bagdasar-Arseni”
  • Avizarea primită ieri, de la Ministerul Sănătății închide o investiție primordială care arată, o dată în plus, că se poate să lucrăm împreună, pentru oameni!
  • Primăria Sectorului 4 a investit în această secție, din fonduri proprii, suma de 7,5 milioane de lei.
  • Sănătatea noastră, a tuturor, a fost, este și va fi o prioritate pentru Sectorul 4, iar noi încercăm în fiecare zi să le oferim cetățenilor ceea ce ei își doresc: decență și normalitate în serviciile publice
    Daniel Băluță, primarul Sectorului 4

CITEȘTE ȘI » Covid-19. Cea mai mică incidență de infectare din București, înregistrată în Sectorul 3

Covid-19

Covid-19. Cea mai mică incidență de infectare din București, înregistrată în Sectorul 3

Sectorul 4

Primăria din Sectorul 4 a inițiat licitația publică pentru amenajarea parcului „Tudor Arghezi”