Stadionul Dinamo: premierul Ludovic Orban spune că Guvernul vrea să construiască arena. Care sunt impedimentele

Stadionul Dinamo a rămas singurul stadion mare din București nemodernizat. Arena din Ștefan cel Mare, construită în 1952, nu mai este deloc pe placul fanilor, care militează de ani de zile pentru o arenă modernă.

Rivalele din Ghencea (Steaua) și Giulești (Rapid) au ridicat rapid stadioane noi în perspectiva Campionatului European de fotbal din 2021. Stadionul Steaua a fost predat, în timp ce Stadionul Rapid așteaptă primăvară pentru a fi terminat.

Stadionul Dinamo actual are doar 15.000 de locuri, iar tribunele sunt departe de gazon, ceea ce îngreunează perspectiva fanilor și nu ajută în duelurile din Liga 1. Fanii clubului din Ștefan cel Mare au cerut în mod repetat o nouă arenă, care ar atrage o prezență mai ridicată în tribune.

Ludovic Orban: „Vrem să fie construit Stadionul Dinamo”

Premierul Ludovic Orban a fost prezent la recepționarea arenei din Ghencea, acolo unde a vrut să-i liniștească pe fanii dinamoviști.

„Vreau să îi asigur pe suporterii dinamoviști că așa cum s-a investit pentru stadioanele de la Craiova, Steaua, Rapid, avem clar intenția de a susține construcția stadionului Dinamo. Trebuie rezolvate chestiuni juridice, procedurale, pentru a demara construcția. Nu vom construi doar în București, ci și la Timișoara, Iași, Constanța, Oradea”

Ludovic Orban, premierul României

Arena din Ștefan cel Mare nu a fost prinsă în planurile pentru EURO 2020 din cauza problemelor juridice. Există procese pentru a se stabili clar cine deține spațiul pe care se află stadionul Dinamo.

În urmă cu 2 ani, Ministerul de Interne a încercat să obțină acordul pentru a construi stadionul pe locul velodromului din complexul din Ștefan cel Mare, dar nici acest lucru nu a decurs conform planurilor.

Acum, ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că stadionul Dinamo poate fi început în 2021, dar încurcăturile birocratice nu au fost încă lămurite.

Citește și:

Unde a fost Stadionul Republicii și ce mai poate fi văzut din el

Calea Victoriei și primul semafor din București: strania combinație de om-mecanism

singur acasa

„Singur acasă” la PRO TV. 10 lucruri incredibile despre filmul cu Macaulay Culkin

Vaccinarea împotriva COVID-19

Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. În ce ordine vor fi vaccinaţi românii