Stimulent de COVID pentru profesori? Mâine se dă votul final, sumele pleacă de la 1500 de lei

stimulent de covid pentru profesori

Un proiect de lege care prevede acordarea unui stimulent de COVID pentru profesori este aproape de adoptare.

Mai exact, este vorba despre acordarea unui stimulent de risc personalului din învăţământ, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus.

Care e drumul parcurs de acest proiect?

  • mai întâi a fost adoptat de Senat în ședința din 21 septembrie
  • azi, 13 octombrie, a fost adoptat pe articole de Camera Deputatilor

Cât este acest stimulent de COVID pentru profesori?

Conform proiectului, se dorește ca personalul didactic să primească 2.000 de lei lunar. În cazul personalului didactic auxiliar şi personalul nedidactic, stimulentul ar fi de 1.500 de lei lunar.

Ce prevede proiectul

„(1) Începând cu anul şcolar/universitar 2020/2021, pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă instituite ca urmare a situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2, personalul didactic, personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, precum şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, beneficiază de un stimulent de risc după cum urmează:

a) în cuantum de 2.000 de lei lunar, pentru personalul didactic;

b) în cuantum de 1.500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic.

(2) Stimulentul de risc prevăzut la alin.(1) se acordă pe durata desfăşurării cursurilor aferente anului şcolar /universitar pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă, proporţional cu timpul în care persoanele din categoriile prevăzute la alin.(1) îşi desfăşoară fizic activitatea în cadrul unităţilor de învăţământ în prezenţa antepreşcolarilor/ preşcolarilor/ elevilor/ studenţilor”.

Spotmedia scrie că lista persoanelor care beneficiază de stimulentul de risc va fi stabilită lunar prin decizie a conducătorului unităţii de învăţământ.

autospeciale pompieri

476 autospeciale noi pentru pompieri » Investiție: 135 milioane €

nicusor dan gabriela firea

Câte voturi a luat Nicușor Dan? Dar Firea? » Alegeri locale Bucuresti 2020 – rezultate finale la Primăria Capitalei