Spațiu neîngrijit din Cartierul Străulești, transformat în terenuri de sport

straulesti

Locuitorii cartierului Străulești se vor putea relaxa și vor putea face sport în aer liber la ei în cartier! Primăria Sectorului 1 va amenaja mai multe spații destinate practicării sportului pe un teren situat în Intrarea Străulești nr. 11.

Pentru a putea derula acest proiect, în ședința de marți, 23 martie 2021, a Consiliului Local a fost aprobată o hotărâre prin care se solicită Consiliului General al Municipiului București transmiterea în administrarea Consiliului Local Sector 1 a imobilului aparținând domeniului public al Municipiului București situat în Intrarea Străulești nr. 11.

Este vorba despre un teren din cartierul Străulești care a fost cuprins în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al Municipiului București, însușit prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 186/2008, la pozițiile 257-270.

Teren de sport nou în Străulești

Acest teren nu este în prezent utilizat și este ocupat cu vegetație spontană, fapt ce conferă un aspect insalubru și neîngrijit întregii zone.

Administrația locală își propune să amenajeze aici un spațiu multifuncțional care să corespundă nevoilor comunității din zonă și care să includă terenuri pentru practicarea sportului de masă.

Astfel, locuitorii din acest acest cartier vor putea să facă sport și mișcare în aer liber în apropierea locuinței fără să mai fie necesar să se deplaseze pe distanțe lungi pentru a beneficia de astfel de spații amenajate.

O nouă tranșă a burselor pentru elevi, achitată de către Primăria Sectorului 1

Elevii care învață în școlile și liceele din Sectorul 1 au primit a doua tranșă restantă a burselor aferente primului semestru din anul școlar 2020/2021.

Este vorba despre 19.809 burse în cuantum total total de 6.838.550 de lei pentru perioada 15 octombrie-15 noiembrie 2020.

scoli covid elevi

Administrația locală a transmis, încă din data de 11 martie 2021, la Trezoreria Sectorului 1 documentele aferente deschiderilor de credite bugetare pentru a se face această plată. Din acest moment, fiecare unitate de învățământ în parte are obligația să efectueze plata către elevi prin CEC/ordin de plată.

Categoriile de burse care se acordă elevilor sunt următoarele:

  • Burse de performanță – în cuantum cuprins între 600 și 1.000 de lei – 453 de beneficiari;
  • Burse de merit – în cuantum cuprins între 200 și 500 de lei – 14.527 de beneficiari;
  • Burse de studiu – în cuantum de 300 de lei – 391 de beneficiari;
  • Burse de ajutor social – în cuantum de 350 de lei – 4.438 de beneficiari.

CITEȘTE ȘI » Mașinile Google Street View, în România din această primăvară

Identități Fragile, muzeu dedicat trăirilor și experiențelor din pandemie

Identități Fragile, muzeu dedicat trăirilor și experiențelor din pandemie. Cum poți contribui și tu

Google

Noi funcționalități anul acesta în Google Maps