Bani de la Guvern pentru repararea rețelei de termoficare din București

termoficare

Premierul Ludovic Orban a anunțat că în şedinţa de guvern s-a adoptat un memorandum pentru reabilitarea a 106 kilometri de reţea primară din sistemul de termoficare a Capitalei.

El a admis că ar mai fi „o singură chestiune de rezovat”, și anume dacă nu cumva reprezintă ajutor de stat, ceea ce ar contraveni legislației europene, dar a dat asigurări că este un contract ce poate fi semnat și care va demara.

Rețeaua de termoficare se va moderniza

„Pot să vă spun cu siguranţă că Primăria Capitalei şi primarul ales al Municipiului Bucureşti va avea bucuria să semneze contractul de finaţare pentru reabilitare a 106 km de reţea primară din cele 946 de km, un contract în valoare de 278 de milioane de euro, un contract în care, sigur, mai avem o singură chestiune de rezolvat, privitor la chestiunea ajutorului de stat, dar este un contract care poate fi semnat şi care va demara, iar evident că are ca rezultat reducerea pierderilor, reducerea pierderilor estimate cu 6%, de la 28,6 la 22,7”, a detaliat Ludovic Orban.

„În calitate de premier voi sprijini toate proiectele iniţiate de primarul general ales, Nicuşor Dan. Şi mai mult decât atât, vom duce la bun sfârşit proiecte care ţin de zona guvernamentală, dar care de fapt generează beneficii pentru Bucureşti”

Ludovic Orban, prim-ministru România

Termoficarea, marea problemă a Bucureștiului

Nicușor Dan promite că toți bucureștenii vor avea apă caldă și căldură, dar avertiza că până în primăvară, vor fi sute de avarii cu termoficarea, dar și în rețeaua de distribuție.

„Toată lumea va avea căldură și apă caldă, dar o să avem câteva sute de avarii. La termoficare trebuie să accesăm acești bani europeni care sunt disponibili pentru București, pentru reabilitarea infrastructurii, pentru schimbarea cu tehnologii moderne a conductelor de pe inelul principal și să începem din primăvara asta să le schimbăm. Sunt conducte de 40-50 de ani vechime”, a spus noul primar, citat de Digi 24.

Citește și » Primăria Capitalei are 6.000 de litigii și o datorie de 3 miliarde de lei

centura

Încep lucrările la 17 kilometri din centura Capitalei! Ajutorul lui Orban pentru Nicușor

scenariu

Nicuşor Dan susţine menţinerea scenariului roşu privind funcţionarea școlilor din București