Rămânem fără 100 de toalete publice automate! Nicușor Dan nu e de acord cu costurile

toalete

Toalete închise! După munții de gunoaie care au invadat străzile orașului, bucureștenii au o nouă mare problemă. Nu mai au unde să-și facă nevoile fiziologice.

Aproximativ 100 de toalete publice automate din București se vor închide. Dezactivarea lor a început deja, multe dintre ele fiind înfășurate cu folie negră. Primăria nu a mai plătit de 7 luni chiria către firma care închiriază aceste toalete.

Fără să spună dacă va plăti datoriile către firma cu care are acum contract, municipalitatea promite unul nou, pe bani mai puțini. Ar urma să fie valabil până în octombrie anul acesta, pentru alte 130 de toalete ecologice.

A expirat contractul pentru toalete

PMB a încheiat în data de 11.10.2017 un acord-cadru având ca obiect prestarea serviciilor de închiriere, amplasare şi întreţinere a toaletelor automate racordabile la reţeaua de canalizare şi electricitate, a celor ecologice mobile şi a celor ecologice mobile pentru persoane cu dizabilităţi fizice, cu o valabilitate de 4 ani, prestatorul de servicii fiind SC COMEX ROM SRL.

Pentru noul contract-subsecvent, Primăria Capitalei a avut în vedere ajustarea costurilor pentru serviciile de închiriere, amplasare şi întreţinere acestora.

Astfel, conform contractului-subsecvent care urmează a fi încheiat (cu valabilitate până în data de 10.10.2021, dată când se finalizează acordul-cadru), vor fi asigurate în oraș un număr de 64 ecologice mobile, 46 ecologice mobile pentru persoane cu dizabilităţi fizice și 18 automate racordabile.

toalete2
Foto: Gândul

În schimb, Primăria a comunicat că se ocupă deja de asta. Va face o licitație nouă în urma căreia firma câștigătoare trebuie să amplaseze peste 100 de bucăți. 10 octombrie este însă termenul contractului, adică abia peste câteva luni.

Motivul licitației – ajustarea costurilor, spune administrația condusă de Nicușor Dan.

CITEȘTE ȘI » Trenurile Soarelui 2021 – Programul estival de transport al CFR Călători

Trenurile Soarelui

Trenurile Soarelui 2021 – Programul estival de transport al CFR Călători

Arcul de Triumf

Arcul de Triumf, deschis pentru vizitatori în fiecare weekend, până în 17 octombrie