Primăria Capitalei a semnat un contract cu Astra Arad pentru 100 de tramvaie

tramvaie

Primăria Capitalei a semnat, marţi, contractul de furnizare a 100 de tramvaie realizate de Astra Arad, primul vehicul urmând a fi livrat în luna august a anului viitor.

”Facem un pas înainte în modernizarea transportului public: am semnat un contract cu valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, bani europeni, pentru achiziția a 100 de tramvaie. Contractul prevede furnizarea primului tramvai peste 15 luni, în luna august a anului viitor, urmând ca, începând de la acel moment al livrării prototipului, să fie furnizate 4 tramvaie în fiecare lună”, a declarat Primarul.

Este vorba despre tramvaie cu lungimea de 36 de m, potrivite pentru București.

„Dacă fosta administrație nu s-ar fi încăpățânat să insiste să dea în mod nelegal acest contract unei firme turcești (situație despre care s-a pronunțat și CNSC și Curtea de Apel București), am fi avut aceste tramvaie în Capitală începând cu vara anului 2020. În felul acesta, semnând contractul astăzi, primul tramvai va veni la București în august 2022”, a mai spus Dan.

screenshot from 2020 11 04 15 19 58 66030100

100 de tramvaie noi cu echipament de climatizare

Cele 100 de noi echipamente, din gama de 36 m, vor avea podeaua complet coborâtă, minim 5 uşi duble și vor fi dotate cu echipament de climatizare destinat asigurării atât a aerului condiţionat, cât şi a încălzirii.

De asemenea, s-a solicitat ca acestea să aibă o capacitate de cel puțin 220 de călători total, din care minim 56 pe scaune, să aibă nivel de zgomot redus și echipamente pentru validarea cardurilor.

Pentru persoanele cu dizabilităţi, care folosesc scaune cu rotile, se va prevedea o platformă rabatabilă sau culisantă cu acționare manuală şi se vor amenaja 2 locuri speciale.

De asemenea, prin instalaţia IT care va echipa tramvaiele se vor oferi informații (audio-video) pentru călători, va exista o instalație de supraveghere video, precum și wi-fi.

Va exista și posibilitatea transportării bicicletelor printr-un sistem de prindere și fixare rabatabil, care să nu ocupe spațiul destinat călătorilor atunci când nu este utilizat.

CITEȘTE ȘI » Ministerul Educaţiei. Miercuri încep evaluările naţionale, din anul şcolar 2020 – 2021

Ministerul Educaţiei

Ministerul Educaţiei. Miercuri încep evaluările naţionale, din anul şcolar 2020 – 2021

MApN

21.100 de persoane vaccinate in maratonul de vaccinare organizat de MApN