Tratamente de combatere a țânțarilor, căpușelor și șobolanilor, în București

tratamente

Compania Municipală Eco Igienizare (CMEIB) anunță că astăzi, 1 iulie a.c., începe cel de-al treilea val de tratamente de combatere a țânțarilor, care, în funcție de condițiile meteorologice, va fi efectuat zilnic, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din București.

Primele două tratamente au avut loc în perioada 7-29 iunie a.c. Conform Planului Unitar de Acțiune se vor face 14 astfel de tratamente.

Lucrătorii CMEIB S.A. intervin cu 12 utilaje de mare capacitate (ULV) și cu 6 autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger.

Tratamentele de combatere a țânțarilor se fac pe spațiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi aferente blocurilor, în parcuri, piețe și târguri agroalimentare, depouri, parcări publice, locuri de agrement, terenuri de sport, precum și pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate PMB (spitale, cimitire, etc.). Acțiunile de combatere a țânțarilor se vor realiza în intervalul orar 22.00 – 5.00.

3

Substanța biocidă folosită pentru combaterea țânțarilor este MICROSIN și este o substanță avizată de Ministerul Sănătății, care nu pune în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor. În caz de contact direct poate provoca iritații ale căilor respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfășoară pe durata nopții.

Tratamente. Dispecerat non-stop pentru sesizări și reclamații

În paralel, Compania Municipală Eco Igienizare a derulat și primul tratament de combatere a căpușelor, în perioada 14-30 iunie. Cel de-al doilea tratament va fi demarat în primele zile ale lunii iulie, în funcție de condițiile meteorologice.

Activitatea de deratizare a demarat pe data de 22 iunie și se află în plină desfășurare, în subsolurile imobilelor cu spații destinate locuințelor de tip condominium – asociații de locatari/proprietari, pe spațiile verzi din proximitatea blocurilor de locuințe și în parcurile aflate în proprietatea Municipalității.

Compania Municipală Eco Igienizare a pus la dispoziție numărul de Dispecerat non-stop – 0752.041.898 – unde cetățenii pot face sesizări și reclamații în legătură cu apariția unor focare de infestare în Capitală.

CITEȘTE ȘI » Celebrul autobuz 300 nu va mai exista! Schimbări importante făcute de STB

300

Celebrul autobuz 300 nu va mai exista! Schimbări importante făcute de STB

Muzeul Naţional al Satului

Muzeul Naţional al Satului. Tabăra de creație „Vara pe uliță”, ediția a 29-a