Trenul spre aeroport va opri și la Parcul Mogoșoaia

Trenul spre aeroport va opri și la Parcul Mogoșoaia
Trenul spre aeroport va opri și la Parcul Mogoșoaia

Din 15 iulie 2021, trenurile care merg de la Gara de Nord la aeroportul Otopeni și invers vor opri și la stația Parc Mogoșoaia.

Pentru a răspunde nevoilor de trafic pe ruta București Nord –  Mogoșoaia – Aeroport Henri Coandă și pentru a oferi totodată accesibilitate la transportul pe calea ferată unei categorii cât mai largi de călători, începând din data de 15 iulie 2021, toate trenurile CFR Călători care circulă în intervalul orar 06:00-23:00 spre/ dinspre Aeroportul Henri Coandă vor avea oprire și în punctul de oprire Parc Mogoșoaia, informează CFR Călători.

Trenurile circulă în regim de mers cadenţat, la intervale orare egale, oferind astfel pasagerilor mai multă mobilitate şi un program previzibil al orelor de plecare/ sosire.

Călătoria cu trenul în zona metropolitană a Capitalei spre/dinspre Parc Mogoșoaia reprezintă o alternativă verde de transport mai accesibilă din punct de vedere al costurilor și mai rapidă pentru pasageri, fie în scopuri de business sau navetă, fie recreaționale.

Durata unei călătorii cu trenurile de Aeroport pe distanţa București Nord – Parc Mogoșoaia este 11 minute, iar prețul biletului este de 4 lei.

Mersul trenurilor CFR Călători spre/dinspre Parc Mogoșoaia și biletele de tren pentru noua oprire vor fi disponibile începând cu data de 15 iulie 2021 și vor putea fi accesate pe www.cfrcalatori.ro de la aceeași dată.

Biletele de tren se pot cumpăra:

  • ONLINE, de pe site-ul www.cfrcalatori.ro;
  • din aplicaţia mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”
  • de la casele de bilete ale staţiilor de cale ferată şi agenţiilor de voiaj CFR Călători cu emitere electronică a legitimațiilor de călătorie;
  • de la automatele de vânzare bilete aparținând CFR Călători.

Palatul Mogoșoaia, atracție turistică

A fost construit până în 1702 de către Constantin Brâncoveanu, în stil brâncovenesc. Palatul Mogoșoaia a fost în posesia familiei Brâncoveanu timp de aproximativ 119 de ani, trecând apoi în proprietatea familiei Bibescu.

Palatul și Complexul îmbină elemente venețiene și otomane, fiind compus din palatul propriu-zis, curtea interioară, Turnul Porții, Cuhnia (bucătăria veche), Vila Elchingen (vechea casă de oaspeți), ghețăria, cavoul familiei și sera de flori. În parcul Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia se află Biserica „Sfântul Gheorghe”, livada și grădinile adiacente.

Parcul si gradina Palatului Mogosoaia 1

Este un loc perfect pentru a petrece o după-amiază în afara Bucureștiului. Poți vizita expozițiile permanente și de sezon, te poți plimba prin grădinile de trandafiri, crini și iriși, poți sta la umbra unui tei sau a coniferelor și poți încheia această minunată plimbare, pe terasa sau salonul „Domnița Bălașa”, în restaurantul „Palatul Mogoșoaia”, găzduit la intrarea in parc.

Citește și » Curse de noapte cu trenul în Europa: cum poți ajunge din București în trenul Viena – Paris sau Zurich – Barcelona

Muzeul Naţional al Satului

Muzeul Naţional al Satului. Tabăra de creație „Vara pe uliță”, ediția a 29-a

ARTmania Evenings la București

ARTmania Evenings la București