Trotinetele electrice sunt la mare căutare. Nu doar pentru pasionații de mișcare, dar și pentru hoți! Un bucureștean a furat 20 de trotinete electrice de pe stradă și-a intrat în vizorul Poliției
Un bucureștean e cercetat penal după ce a furat 20 de trotinete electrice de pe stradă! Poliţiştii şi procurorii din Bucureşti au demarat o anchetă, fiind cercetat un bărbat suspectat că ar fi sustras 20 de trotinete electrice de la o firmă, după dezactivarea sistemului GPS.
Din primele informații, suspectul a vândut unele dintre trotinete, iar pe altele le-a închiriat într-o afacere proprie!
„La adresa bărbatului, în baza mandatului, a fost efectuată o percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate alte 10 trotinete electrice. Cercetările sunt continuate de Secţia 23 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, au transmis oficialii Poliției Române.
Totul a pornit după o anchetă ce a avut loc în seara de 20 noiembrie, în jurul orei 23:30, când Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 23 Poliţie a fost sesizată de către reprezentantul unei societăţi comerciale cu privire la faptul că în ultima perioadă, prin dezactivarea sistemului GPS, mai multe trotinete electrice au fost sustrase de pe raza municipiului Bucureşti.
„Poliţiştii au demarat investigaţiile şi în scurt timp au reuşit recuperarea a zece dintre acestea”, mai transmit oamenii legii. Potrivit acestora, toate cele 20 de trotinete electrice, în valoare de 40.000 de lei urmează a fi predate persoanei vătămate.
Dosare penale pentru distrugerea de trotinete electrice
Luca Mateescu, reprezentantul Lime în România dă detalii despre astfel de operațiuni. „În procesul intern de inspecție lunară a flotei, observăm defecte minore, adresate cu ușurință de echipa de mecanici. Pentru situațiile mai complexe, lucrăm foarte bine cu autoritățile și am raportat toate incidentele la poliție, regulă față de care suntem foarte stricți, existând dosare penale în acest sens deschise spre analiză”, spune acesta.
„Un număr limitat de trotinete electrice a fost ținta unor acte de vandalism și furt. În timp, oamenii au înțeles că trotinetele au GPS și conexiune 3G, fiind ușor de localizat la nevoie, acest lucru reducând semnificativ posibilele evenimente nedorite, deoarece putem identifica extrem de ușor persoana implicată”
Luca Mateescu, reprezentantul Lime
2 milioane de curse cu trotinete electrice!
Compania Lime cea mai veche din București a anunțat de curând printr-un comunicat că au depășit două milioane de curse cu trotinete electrice! „Cu 2 milioane de curse în România, am dovedit nevoia unui mijloc de transport alternativ care adresează atât traficul, cât și poluarea, asigurând distanțarea socială în timp de COVID-19”, au spus reprezentații companiei, într-un comunicat de presă.

O cursă cu Lime costă 3 lei pentru a debloca trotineta, fiecare minut fiind taxat 60 de bani. Echipa locală a Lime, alături de partenerii săi, se ocupă de mentenanța, încărcarea și plasarea trotinetelor în oraș.
85% dintre utilizatorii de trotinete electrice sunt bărbați, dar conform statisticilor, numărul femeilor care utilizează acest mijloc de transport este în creștere
Guvernul a reglementat circulaţia trotinetelor electrice
Vehiculele pot fi conduse doar de persoane care au împlinit 14 ani, pe pistele pentru biciclete şi pe sectoarele de drum unde viteza admisă este de 50 km/h. Pentru cei cu vârste între 14 şi 16 ani este obligatorie casca. Trotinetele electrice nu pot fi conduse pe trotuare!
Cine închiriază trotinetele electice?
Conform oficialilor Lime „majoritatea utilizatorilor sunt rezidenți și 40 la sută din totalul călătoriilor săptămânale au loc în timpul orelor de vârf. Bucureștiul este printre cele mai aglomerate orașe europene din punct de vedere al traficului auto și majoritatea șoferilor pierd aproximativ 30 de minute în trafic, în medie”.