Tur ghidat în București de 3 ore, la 42 de lei și cele mai frumoase povești de dragoste

Tur ghidat în București

Tur ghidat în București? Da! O agenție de turism s-a gândit că în februarie, luna iubirii, poveștile de dragoste cu parfum de epocă să prindă din nou viață.

„Dacă urmărești cu sufletul la gură acțiunea unui film cu intrigi amoroase sau dacă doar vrei să dăruiești un cadou inedit unei persoane romantice, acest tur este pentru tine”, spun organizatorii care fac un tur ghidat în București

Agenția de turism Secret Romania a lansat un tur ghidat în București, tip treasure hunt, destinat romanticilor, celor care caută un cadou inedit pentru persoana iubită și tuturor celor care vor să descopere cele mai frumoase povești de dragoste din București.

“Predestinați. Iubiri celebre din București” este o plimbare prin centrul capitalei, printre bucăți uitate de istorie, cancanuri de demult și amoruri ce au influențat destinul României. Pornește aproape de Piața Victoriei și se termină pe Podul Izvor, durând aproximativ 3 ore.

„Acesta nu este un tur cu obiective turistice, este mai degrabă un tur al imaginației: să vezi cu alți ochi locuri pe lângă care ai mai trecut fără să știi ce întâmplări ascund. Dacă vrei doar să vizitezi câteva atracții turistice din București poți găsi aici lista lor sau poți încerca alte treasure hunts de pe site”

mesajul organizatorilor

Pentru a parcurge traseul ai nevoie de telefonul mobil cu acces la internet și nu ești condiționat de nicio rezervare. Odată cumpărat turul, mergi când vrei la punctul de pornire, apeși start și poți începe plimbarea. Rezolvă indiciile și urmează instrucțiunile pentru a găsi locurile în care s-au întâmplat aceste povești.

  • Punctul de start: Intersecție strada Frumoasă cu Calea Victoriei
  • Cum ajungi aici: metrou Piața Victoriei
  • Punct final: Podul Izvor
  • Lungime traseu: aprox 4 km
  • Durată traseu: 3 ore
  • Ai nevoie de: Internet și telefon mobil
bucuresti bucharest locuri de vizitat in bucuresti 1

Ce cupluri celebre vei întâlni pe drum în acest tur ghidat în București?

George Enescu și prințesa care și-a turnat acid pe față

Cea mai cunoscută poveste de dragoste trăită de compozitorul George Enescu este cea cu o prințesă bogată din București. Când a fost părăsită simultan de amantul ei și de Enescu, prințesa a încercat să se sinucidă turnându-și acid pe față. Cine este această prințesă și ce a făcut Enescu după tentativa ei de sinucidere vei afla în acest tur.

Carol al II-lea și femeia roșcată pentru care a renunțat la tron

Nici cei cu sânge albastru nu sunt ocoliți de pasiunile omenești. Unii pun pe primul loc datoria și aleg să-și țină în frâu slăbiciunile, pe când alții dau totul la o parte din calea iubirii, chiar tronul unei țări. Carol al II-lea a fost dintre aceștia din urmă, iar decizia lui de a nu-și părăsi amanta a avut consecințe inclusiv pentru destinul României.

Cupluri cunoscute din literatura română

Există câteva romane de dragoste în literatura română pe care nu mai poți să le lași din mână odată ce ai început să le citești. Le urmărești acțiunea cu sufletul la gură și trăiești fiecare moment alături de personaje. Cărțile lui Ionel Teodoreanu, ale lui Liviu Rebreanu, Mircea Eliade sau Mihail Drumeș sunt astfel de romane. Cum se putea să nu apară protagoniștii acestora într-un tur despre iubire?

Hotel Capitol Bucuresti

Cum poți particpa la acest tur ghidat în București?

  • Cumpără treasure huntul și vei primi un e-mail cu un cod unic (license key) și un link de unde poti downloada pdf-ul ce conține instrucțiunile și calea de acces catre tur (caută-l și în spam)
  • Când ai chef să-l joci (poți oricând în următoarele 365 de zile de la cumpărare), mergi la punctul de start
  • Acceseaza linkul din pdf de pe telefon și introdu codul unic
  • Rezolvă ghicitorile, parcurge traseul și descoperă locuri noi și istorii interesante

Cine sunt organizatorii turului ghidat în București

O agenție de turism care activează pe piața de turism din 2014. Agenția oferă tururi private și experiente premium personalizate pentru turiștii străini care vor să descopere principalele atracții turistice din România, dar și locurile mai puțin știute. De anul trecut a început să dezvolte alternative inedite de călătorie: tururi virtuale și jocuri de explorare prin oraș.

CITEȘTE ȘI » Palatul Parlamentului – legende urbane » Ce a îngropat Ceaușescu sub scara principală + elicopterul care trebuia să aterizeze în Sala Unirii

Romfilatelia

Romfilatelia a scos o ediție specială de mărci poștale: Pasiunile regilor României

Fluidizarea traficului

Fluidizarea traficului în sectorul 3. Ce condiține noul proiect pus la cale de municipalitate