Un preot a mobilizat 100 de credincioși și 100 de polițiști pentru a dona sânge în plină pandemie

a dona sange

200 de clerici, credincioși și polițiști din Sectorul 6 al Capitalei au fost mobilizați de un preot pentru a dona sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină București în perioada 12-14 octombrie.

Din cauza pandemiei, numărul donatorilor de sânge a scăzut, dar conducerea centrului dezinfectează sistematic și anunță că nu a existat nicio contaminare cu SARS-Cov-2.

Părintele Protopop Costel Burlacu a mobilizat aproximativ 100 de clerici și credincioși din Protoieria Sector 6 a Capitalei, declarând că acțiunea s-a făcut din îndemnul Părintelui Patriarh Daniel și din dorința de a fi aproape de cetățeni.

Explicatia demersului de a dona sânge

„Sunt zile în care aducem prețuire atât pentru sănătatea noastră, cât și a semenilor aflați în suferință”, a spus părintele protopop pentru Basilica.ro.

La campanie mai participă și 100 de angajați ai Poliției Române de pe raza Sectorului 6 al Capitalei.

„E un gest simplu, pe care îl putem face toți și prin care putem salva multe vieți. Polițiștii sunt oameni sufletiști și iată că, alături de clerici, putem reprezenta o forță și da un exemplu cetățenilor”, a declarat  comisarul-șef Dumitru Sorinel Apostol.

Clericii din Capitală au contribuit și la salvarea polițistei Elena Ramona Țoapă, diagnosticată de curând cu o formă rară de leucemie.

Video despre campania petrotului pentru a dona sânge

De teama contaminării cu SARS-Cov-2, până și donatorii fideli au evitat să mai doneze sânge anul acesta.

Însă, până în prezent, nu a existat nicio contaminare în rândul donatorilor sau al personalului medical, deoarece se aplică un protocol strict de dezinfectare periodică, a declarat dr. Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București, pentru Trinitas TV .

„Această campanie este foarte importantă. Sper să îndepărteze reticența oamenilor de a veni la donare”, a adăugat medicul.

Campania a fost sprijinită de Fundația Sânge pentru România, cu mesajul că fiecare donator salvează trei vieți și prin aceasta este un erou. Campaniei din aceste zile i s-a alăturat și Cătălin Mireuță, membru al grupului Divertis.

patinoar olimpic

Se construiește un patinoar olimpic în sectorul 4 » Cost: 12 milioane de euro!

Cristian-Popescu Piedone

Robert Negoita si Cristian Popescu-Piedone au fost validati in functiile de primari de sector