În ce condiții pot merge românii în Grecia, în vacanța de Paști

Vacanța de Paști în Grecia
Vacanța de Paști în Grecia

Românii pot merge în Grecia, începând cu 16 aprilie, inclusiv în vacanța de Paști, sub o serie de reguli.

Turiștii trebuie să dovedească faptul că s-au vaccinat împotriva coronavirusului, că au anticorpi sau să arate un test PCR negativ.

Vacanța de Paști în Grecia

Anunțul ministrului grec al turismului vine la fix, spun reprezentanții agențiilor de turism, în condițiile în care numeroși români s-au arătat interesați să-și petreacă inclusiv mini-vacanța de Paște în Grecia.

Claudiu Năsui, ministrul economiei, a declarat la Digi24 că „este o veste bună”, pentru că România „este luată în primă fază”, din data de 16 aprilie, și acest lucru va fi valabil și pentru vacanța de Paști.

„Pentru turiștii români, la intrarea în Grecia nu se va cere decât un document de călătorie care se poate face foarte ușor, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Practic, nu ar avea carantină în momentul în care se duc în Grecia. Am vorbit chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și mi-a comunicat lucrurile acestea”, a spus ministrul.

„De asemenea, un punct esențial era întoarcerea turiștilor. Aici sunt mai multe cazuri. Până acum, dacă țara nu era pe lista CNSU, se putea intra direct, dacă o țară – discutăm acum de Grecia – intră pe listă, persoanele care se întorc în țară și sunt vaccinate (10 zile de la rapel) nu intră în carantină, deci intră direct. Iarăși, dacă persoana a fost bolnavă de COVID în ultimele 90 de zile nu intră în carantină”, a mai spus Năsui.

El a spus că sunt „vești bune, care pot să însemne o revenire la normal, pe măsură ce vine și campania de vaccinare”.

Vacanța de Paști în Grecia, cu dovada vaccinării sau testare

În ceea ce privește dovada vaccinării, ministrul a spus că „așteptăm mai multe detalii de la omologii greci”. „În principiu vor recunoaște certificatul pe care îl primesc toți românii în momentul în care se vaccinează. Același document va fi folosit drept dovadă când românii se întorc”, a declarat Năsui.

Ministrul a mai spus că documentele de la testarea cu RT-PCR sunt deja cunoscute de anul trecut de către autoritățile elene, dar că așteaptă date suplimentare cu privire la vechimea testului.

„Atenție mare, pentru întoarcerea în România acceptăm și testul de anticorpi, care confirmă că persoana a fost bolnavă în ultimele 90 de zile, dar și certificat medical care confirmă”, a mai zis Claudiu Năsui.

Citește și » Vor fi festivaluri în această vară? Planurile oficialilor: „Cine a fost testat, vaccinat poate să meargă”

Muzeul Satului

Ateliere de creație pentru copii: „Călător prin Tradiții de Paști” la Muzeul Satului

Primăria Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 » 3 informații importante: amenzi și sancțiuni, dar și lucrări importante la metrou