Ziua Naţională a României, la București: defilarea gărzii de onoare și survolarea cu avioane militare

Ziua Naţională

Ziua Naţională a României nu va mai fi ca în anii trecuți! Doar un eveniment în cadrul restrâns, organizat ca de fiecare dată la Arcul de Triumf din București.

Postul TVR 1 va transmite în direct ceremonia de la Arcul de Triumf prin care va fi marcată anul acesta Ziua Naţională, pe 1 decembrie, şi la care vor participa doar oficialităţi, iar în aceeaşi zi va difuza un documentar în premieră, concerte şi programe speciale.

Ziua Naţională a României fără public!

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că în acest an, de Ziua Naţională a României, ceremonia va fi una restrânsă, la care vor fi invitaţi ambasadori străini şi personal medical, fără participarea publicului şi fără paradă militară.

„Am decis ca și ceremonia care avea loc în fiecare an la Arcul de Triumf să fie una foarte restrânsă, la care vor fi invitați ambasadori, medici, fără paradă militară și fără participarea publicului larg”

Klaus Iohannis, președintele României

Conform Administrației Prezidențiale, cu prilejul Zilei Naționale a României, în Piața Arcul de Triumf din București, va fi organizată o ceremonie restrânsă.

Programul va cuprinde o ceremonie de depunere a unei coroane de flori de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, defilarea gărzii de onoare – Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”, precum și survolarea zonei Arcului de Triumf de către aeronave militare.

ziua natioanala a romaniei 1

TVR are program special de Ziua Naţională a României

Ediţia specială de Ziua Naţională a României va include duplexuri cu studiourile TVR din Iaşi, Cluj, Timişoara, Craiova, Târgu-Mureş, dar şi de la Chişinău, aduce în lumina reflectoarelor „eroii de lângă noi” – medici, profesori, voluntari, curieri -, precum şi modul în care fiecare dintre noi poate fi un erou printr-un gest simplu.

Transmisiuni de la evenimente din alte mari oraşe ale ţării vor putea fi urmărite în direct la TVR 1, de la 12.00 şi 14.00.

Cea de-a doua parte a transmisiunii va cuprinde ceremonia de la Arcul de Triumf, iar în studio, alături de moderatorul Claudiu Lucaci, se va afla Valeriu Gheorghiţă, medic militar la Spitalul Militar, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid.

Citește și » Audit la Primăria Sectorului 1. Ministerul de Finanțe verifică mandatul lui Dan Tudorache

Muzeul Antipa

Noaptea Cercetătorilor la Muzeul Antipa, ediţie specială online

Programul Rabla

Programul Rabla pentru electrocasnice va începe în 15 decembrie