Ziua Porților Deschise la Stadionul “Arcul de Triumf”

Ziua Porților Deschise

Ziua Porților Deschise la Stadionul “Arcul de Triumf”, un eveniment dedicat copiilor, tinerilor, sportivilor și iubitorilor de sport în aer liber. Duminică, 25 iulie.

În raport cu strategia Ministerului Tineretului și Sportului de a face din acest obiectiv o casă a sportului, deschisă publicului larg, “Ziua Porților Deschise” are misiunea de a promova și încuraja sportul de masă și activitățile sportive recreative mai ales în rândul copiilor și tinerilor.

Evenimentul, organizat de Ministerul Tineretului și Sportului, în colaborare cu o serie de federații, cluburi sportive și organizații de tineret, va avea loc între orele 11:00 și 18:00, în incinta Stadionului “Arcul de Triumf”.

Suplimentar, în intervalul 11:00 – 12:00, ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, invită copiii și iubitorii sportului pe două roți la un tur cu bicicletele în jurul arenei.

Ziua Porților Deschise la Stadionul “Arcul de Triumf”

Circuitul se va desfășura pe B-dul Mărăști, Aleea Primo Nebiolo, Șoseaua Pavel D. Kiseleff (E60), Str. Alexandru Constantinescu, cu revenire în B-dul Mărăști, cu restricționarea temporară și parțială a traficului rutier.

“Ziua Porților Deschise” va fi organizată sub forma unor ateliere demonstrative, cu antrenamente susținute de sportivi legitimați, sub îndrumarea antrenorilor de specialitate. La aceste ateliere, vor asista și participa copii și tineri din public, ei fiind principalii beneficiari ai evenimentului.

Organizatorii doresc să le ofere acestora o experiență plăcută și distractivă, care să contribuie, în același timp, la dezvoltarea lor armonioasă. În acest scop, micuții vor fi invitați să se alăture unor jocuri și activități derivate din demonstrațiile susținute de sportivi și să își demonstreze pasiunea prin ștampilarea unui “pașaport” pe care vor obține vize de participare în cadrul tuturor atelierelor la care se vor înscrie.

La final, participarea activă la cel puțin cinci dintre ateliere vizitate va fi recompensată cu premii de încurajare. De asemenea, se vor organiza tururi ghidate de vizitare a complexului sportiv.

Ziua Porților Deschise la Stadionul “Arcul de Triumf”

Obiectivele adiacente ale evenimentului organizat de Ministerul Tineretului și Sportului vizează promovarea unui stil de viață echilibrat și sănătos, inițierea copiilor în diverse discipline sportive, sprijinirea și motivarea noilor practicanți, prin crearea unei comunități diversificate de tineri sportivi, încurajarea ciclismului urban ca metoda de transport și promovarea municipiului București pe plan sportiv.

Pentru atingerea acestor obiective, organizatorii își doresc atragerea unui număr cât mai mare de participanți. Evenimentul va respecta prevederile legale și sanitare în vigoare în contextul pandemiei de COVID-19.

Accesul este liber, fiind condiționat exclusiv de respectarea regulamentului de participare care se regăsește pe pagina web a MTS. Parcarea subterană a stadionului va fi deschisă și gratuită pentru participanții la eveniment pe durata desfășurării acestuia.

CITEȘTE ȘI » Aula Academiei de Studii Economice intră în reparații. One United Properties sprijină restaurarea frescei

Academiei de Studii Economice

Aula Academiei de Studii Economice intră în reparații. One United Properties sprijină restaurarea frescei

Maia Morgenstern

Maia Morgenstern urcă pe scena Teatrului Godot, pentru premiera spectacolului „Povestiri culese”