Pe 21 decembrie va avea loc un eveniment astral care se întâmplă o dată la 800 de ani!

eveniment astral

Pe 21 decembrie, chiar de solstițiul de iarnă, putem vedea un eveniment astral care se întâmplă o dată la 800 de ani.

Cele mai mari planete din sistemul nostru solar, Jupiter și Saturn, vor fi atât de aproape pe cer, încât vor părea o stea dublă.

E doar o percepție facilitată de poziția noastră pe Terra, dar e extrem de rară și merită să o vedem, dacă nu sunt nori.

Eveniment astral rarisim

Acest eveniment astral nu a mai avut loc din Evul Mediu! „Alinierea planetelor e atât de rară în general, se petrece o dată la 20 de ani, dar aceasta e absolut excepțională, deoarece planetele vor fi acum extrem de aproape una de alta. Data anterioară când s-a petrecut acest lucru a fost 4 martie 1226”, a declarat profesorul Patrick Hartigan, de la Rice University.

Jupiter și Saturn au început să se apropie încă din vara acestui an. Sunt vizibile chiar în acest moment pe cer, continuând să micșoreze distanța dintre ele. Între 16 și 25 decembrie lucrurile vor deveni și mai „confortabile”. Veți putea vedea apropierea la o oră după apus, pe cerul de la Vest.

„Cel mai aproape vor fi pe 21 decembrie, vor arăta ca o planetă dublă, separată doar de 1/5 din diametrul lunii pline. Pentru cei care dețin un telescop, fiecare planetă și lunile ei vor fi vizibile în același câmp vizual”, a mai spus Hartigan.

Chiar vor apărea alăturate de pe Pământ, planetele vor fi de fapt la sute de milioane de kilometri depărtare una de alta.

Citește și » Câte stele sunt pe cer? Și câte galaxii sunt în Univers? Un telescop din Australia a surprins 3 milioane de galaxii în doar 300 de ore

Comportamentul românilor în pandemie

Comportamentul românilor în pandemie: duc dorul călătoriilor + doar 1 din 10 ar vrea să revină fizic la job

Muzeul Naţional de Artă Contemporană

Sezonul de iarnă la Muzeul Naţional de Artă Contemporană » După 12 ani, statul a cumpărat lucrările unor artişti români