Cine sunt cei mai bețivi oameni din lume. Studiul făcut în 25 de țări dă un rezultat șocant

Englezii și scoțienii sunt cei mai bețivi oameni din lume
Englezii și scoțienii sunt cei mai bețivi oameni din lume

Englezii și scoțienii sunt cei mai bețivi oameni din lume, conform unui sondaj realizat de Global Drugs Survey (GDS) și citat de Guardian.

  • Conform sursei citate, englezii și scoțienii sunt în fruntea unui clasament deloc onorabil: ce popoare se îmbată cel mai des până ajung să aibă probleme de echilibru și de vorbire;
  • Studiul arată că alcoolul este o problemă mai stringentă ca orice drog din Marea Britanie, acolo unde cei care sunt bețivi îi întrec de departe pe cei care folosesc heroina sau alte droguri puternice;
  • 94% dintre respondenții studiului online realizat între noiembrie 2019 și februarie 2020 au răspuns afirmativ la întrebarea dacă au consumat alcool în perioada dată.

Englezii și scoțienii, bețivi fără regrete

110.000 de oameni au făcut sondajul celor de GDS, inclusiv 5283 de oameni din Marea Britanie. Subiecții au fost întrebați de câteva ori „au fost atât de beți, încât și-au pierdut capacitățile fizice și mintale până la stadiul în care mișcarea / vorbirea le-au fost afectate”.

Oamenii din Scoția și Anglia au spus că s-au îmbătat în medie de peste 33 de ori în ultimul an. Aceasta a fost cea mai mare rată din toate cele 25 de țări din studiu și de peste două ori mai mare decât cea a mai multor țări europene, inclusiv Polonia, Ungaria, Germania, Grecia, Spania, Italia și Portugalia. Media globală a fost de puțin peste 20 de ori, columbienii raportând cea mai mică, de 6,5 ori.

  • Doar 7% dintre scoțieni și englezi chestionați au spus că nu au consumat băuturi alcoolice deloc în ultimele 12 luni. Doar danezii și australienii au avut o proporție mai mică, la 5%.

Englezii au avut cele mai puține remușcări în ceea ce privește consumul ridicat de alcool. În medie, 32,8% dintre oamenii din întreaga lume au spus că regretă că s-au îmbătat. În Anglia, doar 31% dintre bețivi au avut remușcări, iar în Scoția doar 33,8%, comparativ cu 88,3% din columbieni.

„Britanicii nu au fost niciodată moderați atunci când vine vorba de băut. În timp ce multe alte culturi consideră alcoolul ca pe un acompaniament la un eveniment social și nu le surâde beția în public, englezii de multe ori au făcut din asta o identitate culturală. Provocarea constă în a-i face pe oameni să-și dea seama că a bea puțin mai puțin nu te face plictisitor „.

Adam Winstock, profesor și fondatorul GDS

Citește și:

Un expert din New York oferă 3 măsuri pentru traficul din București. Îl consiliază gratuit pe primarul Nicușor Dan

Monede Bitcoin în valoare de 140 de miliarde de dolari au dispărut de pe piață! Motivul este șocant

Elvire Popesco

Cinema Elvire Popesco, film cu public după 4 luni

Operetă

Teatrul de Operetă „Ion Dacian” anunță spectacole cu public: „Gala extraordinară a Operetei Românești” și „Voievodul țiganilor”