Monede Bitcoin în valoare de 140 de miliarde de dolari au dispărut de pe piață! Motivul este șocant

bitcoin
Aproximativ 20% din cele 18,5 milioane de Bitcoin existente se estimează că sunt pierdute

Bitcoin a atins borna record de 40.000 de dolari per unitate, dar mulți specialiști pe piața de criptomonede avertizează asupra volatilității. Acum, o nouă informație incredibilă a ieșit la iveală.

  • Faptul că moneda virtuală nu este reglementată a fost unul dintre cele mai atractive atuuri ale sale;
  • Totuși, mulți nu au fost atenți cum și-au stocat monedele Bitcoin și milioane de criptomonede nu sunt inaccesibile în prezent;
  • Aproximativ 20% din cele 18,5 milioane de Bitcoin existente – în valoare de aproximativ 140 de miliarde de dolari – se estimează că sunt pierdute sau blocate în portofele digitale, informează The New York Times;
  • Mulți proprietari și-au uitat parolele sau monedele sunt prinse efectiv în spatele criptării incredibil de complexe;
  • E nevoie de mecanisme de urgență care pot recupera monedele virtuale în cazul parolelor uitate, spun specialiștii pentru businessinsider.com.

Proprietarii folosesc portofele digitale în care stochează „cheile” necesare tranzacțiilor pe care vor să le facă cu moneda virtuală. Dacă pierd parolele de la portofele sau „cheile” pentru tranzacții, proprietarii rămân complet fără portofoliu.

Bitcoin, record de peste 40.000 de dolari

Săptămâna trecută, Bitcoin a atins valoarea record de 40.000 de dolari, provocând o nouă rumoare piețele internaționale. Moneda a avut o creștere de 300% în 2020, însă nu este reglementată la niciun nivel, spre deosebire de piața de acțiuni sau obligațiuni, iar volatilitatea monedei virtuale este mare.

„A crescut pentru că oamenii observă efectele pe termen lung ale inflaţiei, nu mai au încredere în dolar şi în euro şi preferă să îşi ţină banii în Bitcoin pentru că este un activ deflaţionist  a cărui valoare va creşte faţă de euro şi dolar. A început să atragă foarte mult atenţia fondurilor de investiţii“, a spus George Rotariu, CEO-ul Bitcoin România, pentru Ziarul Financiar.

„Mania lalelelor”

Mulți au comparat bula Bitcoin cu „mania lalelelor” din Țările de Jos, în secolul al XVII-lea. Atunci, unii bumbi de lalea ajunseseră să coste cât un Rembrandt. Rata de creștere din „mania lalelelor” a fost întrecută doar de bula Bitcoin din 2017. Și atunci, a urmat o prăbușire accelerată a celei mai celebre monede virtuale.

Citește și alte știri din domeniul economic:

Care a fost rata de economisire a românilor în 2020

Poşta Română a încheiat un parteneriat cu Ria Money Transfer

Programul Rabla pentru electrocasnice va începe în 15 decembrie

taxa auto

O nouă taxă auto de poluare în România? Ce spune Tanczos Barna, ministrul Mediului

aplicații utile pentru București

15 aplicații utile pentru București » Informații despre trafic, restaurante, parcări și filme